Externe

Declarații incendiare de la Teheran. Iranul are „dreptul legal" să „pedepsească” Israelul

Iranul susține că are „dreptul legal" de a răspunde asasinării la Teheran, săptămâna trecută, a șefului Hamas, Ismail Haniyeh, atac atribuit Israelului.

Iranul amenință Israelul după uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh și spune că pedeapsa va veni la momentul potrivit. Foto: captură Asaz Ashie Stm / Facebook Iranul amenință Israelul după uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh și spune că pedeapsa va veni la momentul potrivit. Foto: captură Asaz Ashie Stm / Facebook

 

 


„Nimeni nu are dreptul să se îndoiască de dreptul legal al Iranului de a pedepsi regimul sionist", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani, referindu-se, conform AFP, la Israel.

 


Teheranul invocă „dreptul legal” de a riposta după asasinarea liderului Hamas

Iranul nu caută să escaladeze tensiunile, dar consideră că trebuie să pedepsească Israelul pentru a preveni instabilitatea, a spus reprezentantul Ministerului de Externe, după uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh la Teheran.

„Iranul caută stabilitate în regiune, dar acest lucru se va întâmpla doar prin pedepsirea agresorului și prin crearea unui efect de descurajare”, a declarat Nasser Kanaani.


CITEȘTE ȘI:
Reformistul Masoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului: „Vrem să ne rezolvăm problemele cu lumea sau nu?”

Acesta a adăugat că o acțiune din partea Teheranului este inevitabilă.

Kanaani a făcut apel la Statele Unite să nu mai sprijine Israelul.


Comandantul suprem al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, Hossein Salami, a reiterat luni amenințarea grupului că Israelul „va primi pedeapsa la momentul potrivit".

Declarații incendiare de la Teheran: Iranul își rezervă dreptul de a „pedepsi” Israelul

Teheranul și grupările aliniate Iranului, precum Hamas și Hezbollah, au acuzat Israelul de uciderea lui Haniyeh pe 31 iulie.


Oficialii israelieni nu au revendicat responsabilitatea.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cel puțin 10 morți și zeci de persoane rănite în urma unor tiruri cu rachete asupra platoului Golan. Israelul anunță un război total împotriva Hezbollah.

Ultimele Stiri
abonare newsletter