Externe

Ungaria interzice folosirea telefoanelor mobile în școli

Ungaria interzice folosirea telefoanelor mobile în școli începând cu 1 septembrie.

Ungaria interzice folosirea telefoanelor mobile în școli | Foto: pixabay.com Ungaria interzice folosirea telefoanelor mobile în școli | Foto: pixabay.com

 

 


 

Începând cu 1 septembrie 2024, Ungaria va interzice folosirea telefoanelor mobile, dar și a celorlalte dispozitive cu acces la internet de către elevii din școlile primare și secundare, cu unele excepții. 


 

Mai exact, elevii din Ungaria vor fi nevoiți să predea profesorilor telefoanele mobile și celelalte dispozitive cu acces la internet la intrarea în centrele de învățământ. Acestea le vor fi restituite la sfârșitul orelor. 


Vor exista și excepții, însă trebuie justificate și acceptate de către directorii sau profesorii școlilor. 

De asemenea, profesorii vor trebui să controleze dacă elevii aduc în clasă obiecte interzise şi să le preia până la sfârşitul orelor. Cu toate acestea, criticii acestei interdicţii susţinând astfel că profesorii ar fi transformaţi în „jandarmi”. Ordinul a fost criticat şi de Sindicatul Democrat al Profesorilor (PDSZ), care estimează că nu a fost redactat luând în considerare „niciuna dintre preocupările sau obiecţiile raţionale şi legitime" ale organizaţiilor sindicale.

Totuşi, unii comentatori subliniază că limitarea utilizării telefoanelor mobile în şcoli este bine văzută de părinţi şi inclusiv de profesori, dar consideră totodată că în instituţiile de învăţământ ar trebui să se predea utilizarea corectă a acestor dispozitive

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noul statut al elevului. Elevii pot rămâne fără burse, telefoanele mobile sunt interzise în timpul orelor, iar școlile introduc sălile de detenție.

Este oficial: Statul va ști ce telefoane folosesc toți românii! Operatorii de telefonie mobilă, obligați să transmită informații la ANCOM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter