Externe

Teroare în München: Bărbat înarmat împușcat lângă consulatul israelian - VIDEO

Incident violent în orașul german München, ce readuce în memorie tragedia de acum 52 de ani. În jurul orei 9:00, în apropiere de consulatul israelian și de centrul de documentare nazistă, poliția a observat un bărbat înarmat cu o „armă lungă".

Un bărbat înarmat a fost împușcat mortal de poliție lângă consulatul israelian din München. Foto: captură  BBC News Un bărbat înarmat a fost împușcat mortal de poliție lângă consulatul israelian din München. Foto: captură BBC News

 

 


Situația a escaladat rapid, transformându-se într-un schimb de focuri între suspect și forțele de ordine. În urma confruntării, bărbatul a fost împușcat mortal, după cum a confirmat ministrul de interne al Bavariei.

 


Suspect împușcat mortal lângă consulatul israelian din München

Coincidența datei nu a trecut neobservată. Incidentul a avut loc exact în ziua în care se comemorează 52 de ani de la atacul terorist de la Jocurile Olimpice din München din 1972, când 11 sportivi israelieni au fost uciși.

CITEȘTE ȘI: Atac șocant în inima Parisului! Un polițist înjunghiat cu doar câteva zile înainte de Jocurile Olimpice - VIDEO

Talya Lador, consulul general al Israelului în sudul Germaniei, și-a exprimat recunoștința față de poliția din München pentru intervenția promptă. Ea a subliniat că acest eveniment tragic evidențiază pericolul crescând al antisemitismului în societatea actuală, relatează The Guardian.


Nancy Faeser, ministrul de interne al Germaniei, a calificat incidentul drept „grav" și a reafirmat că protejarea instituțiilor israeliene rămâne o prioritate maximă pentru autoritățile germane.

52 de ani de la tragedia olimpică: Nou incident șocant la München

Ca răspuns, prezența poliției a fost semnificativ consolidată în München, iar autoritățile rămân în alertă maximă.


În timp ce investigațiile continuă, comunitatea locală și cea internațională așteaptă mai multe detalii  despre identitatea suspectului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atac masiv în Ucraina: 47 de morți în urma atacurilor rusești asupra unei școli militare – VIDEO

Masacru în tren la Chicago. Patru morți într-un atac armat aparent aleatoriu - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter