Externe

Atac masiv în Ucraina: 47 de morți în urma atacurilor rusești asupra unei școli militare – VIDEO

Ucraina a fost lovită marți de cel mai sângeros atac din acest an. Forțele ruse au lansat două rachete balistice asupra unei școli militare din orașul Poltava.

Rusia a atacat un institut militar din Poltava, Ucraina, ucigând 47 de persoane și rănind peste 200. Foto: captură LiveNOW from FOX Rusia a atacat un institut militar din Poltava, Ucraina, ucigând 47 de persoane și rănind peste 200. Foto: captură LiveNOW from FOX

 

 


Inițial, președintele Volodimir Zelenski a confirmat că cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 180 au fost rănite în urma acestui atac brutal, relatează Reuters. 

 


Ținta atacului a fost Institutul militar de comunicații din Poltava, o locație strategică în centrul țării. Ministerul Apărării ucrainean a raportat că una dintre clădirile institutului a fost parțial distrusă, lăsând numeroase persoane prinse sub dărâmături.

Rusia lovește dur: Institut de comunicații militare, ținta rachetelor balistice 

Ulterior, prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat că numărul morților din Poltava a crescut la 47, iar 206 persoane au fost rănite, conform BBC.


CITEȘTE ȘI: Rusia pregătește lansarea rachetei nucleare „invincibile”? Noi imagini dezvăluie amplasamentul secret al proiectului Burevestnik.

„Datorită activității coordonate a salvatorilor și medicilor, 25 de persoane au fost salvate, dintre care 11 au fost scoase din dărâmături", a declarat Ministerul Apărării pe Telegram. Operațiunile de salvare continuă, în speranța găsirii altor supraviețuitori.

Atacul marchează o escaladare semnificativă a conflictului, venind la doar o săptămână după ce Ucraina a fost ținta celui mai intens bombardament. Luni, Kievul a fost, de asemenea, vizat de rachete balistice, provocând explozii puternice în capitală.


47 de vieți pierdute: Detalii despre cel mai devastator atac rusesc din acest an în Ucraina

Ca răspuns la aceste atacuri, Ucraina a lansat, la rândul său, peste 158 de drone asupra teritoriului rusesc în weekend, reușind să avarieze o rafinărie de petrol lângă Moscova și o centrală electrică.

Președintele Zelenski a reiterat apelurile către aliații occidentali pentru mai multe sisteme de apărare aeriană și a solicitat permisiunea de a utiliza arme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte în adâncime pe teritoriul rusesc, argumentând că acest lucru ar ajuta la protejarea Ucrainei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

UE aprobă tacit blocarea achiziției unui gigant feroviar spaniol de către Ungaria, pe fondul temerilor legate de Rusia

Rusia se apropie de al treilea război mondial. Kremlinul confirmă a treia etapă de teste nucleare tactice

UE transferă către Ucraina o nouă tranșă de ajutor financiar, de 4,2 miliarde de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter