Externe

Descoperire șocantă într-un oraș din Anglia. Sute de bebeluși și copii îngropați într-o groapă comună – FOTO

Descoperire cutremurătoare la Oldham, Anglia. Peste 300 de cadavre, majoritatea aparținând unor bebeluși și copii mici, au fost găsite într-o groapă comună în cimitirul Royton, dezvăluind o tragedie ascunsă timp de decenii.

O groapă comună conținând rămășițele a peste 300 de bebeluși și copii a fost descoperită în Anglia. Foto: Royton Independents / Facebook O groapă comună conținând rămășițele a peste 300 de bebeluși și copii a fost descoperită în Anglia. Foto: Royton Independents / Facebook

 

 


Povestea a început când o femeie a pornit în căutarea fraților ei decedați în 1962 - unul născut mort, iar celălalt murind la doar cinci ore după naștere. Cercetările ei au condus la descoperirea unui mormânt care adăpostea rămășițele a 303 persoane. Dintre acestea, 146 erau copii născuți morți, iar 128 erau bebeluși și copii mici.

 


Groapă comună în Oldham: Peste 300 de bebeluși și copii descoperiți în cimitirul Royton

Consilierii locali Maggie Hurley și Jade Hughes au făcut publică descoperirea, subliniind injustiția profundă a situației: „părinților le-a fost refuzat dreptul fundamental de a-și îngropa copiii, un drept care ar trebui să fie inerent și incontestabil".

Practica de a lua bebelușii născuți morți de la familii fără consultarea părinților a fost comună până la mijlocul anilor 1980. Mulți părinți nu au știut niciodată unde au fost duși copiii lor. 


CITEȘTE ȘI:
146 de cadavre, descoperite într-o groapă comună din orașul ucrainean Liman

Organizația de caritate Sands, specializată în sprijinirea familiilor afectate de nașterea unui copil mort și de moartea neonatală, a explicat că abordarea se baza pe convingerea greșită că era mai bine pentru părinți să „uite" și să meargă mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, subliniază Sky News.

O groapă comună conținând rămășițele a peste 300 de bebeluși și copii a fost descoperită în Anglia. Foto: Royton Independents / Facebook

Descoperirea din Oldham nu este un caz izolat. Consilierii au confirmat existența a încă trei gropi comune în același cimitir. Mai mult, au fost identificate probleme similare și în alte cimitire din zonă, unde lipsesc informații despre înmormântări.


Practici șocante din trecut: Cum erau tratați bebelușii născuți morți până în anii '80

Revelația vine în urma unui caz similar din 2022, când Gina Jacobs și-a găsit fiul născut mort în 1969 într-o groapă comună dintr-un cimitir din Wirral. Povestea ei a inspirat femeia din Oldham să-și caute frații, conducând la ultima descoperire șocantă.

Autoritățile locale au anunțat că lucrează la actualizarea bazelor de date online cu informațiile corecte despre toate înmormântările. Între timp, comunitatea se confruntă cu procesul dureros de a recunoaște și de a aborda această pagină întunecată din istoria ei recentă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Descoperire ȘOCANTĂ la unitatea militară din Someșeni. Un militar a fost găsit SPÂNZURAT

Ultimele Stiri
abonare newsletter