Externe

Taxă de intrare în Marea Britanie pentru sporirea securităţii. Se aplică şi românilor.

Începând de anul viitor, cetăţenii Uniunii Europene şi ai Statelor Unite ale Americii vor trebui să solicite permise de călătorie în valoare de 10 lire sterline pentru a intra în Regatul Unit.

Taxă de intrare în Marea Britanie pentru sporirea securităţii. Se aplică şi românilor. | Foto: pixabay.com Taxă de intrare în Marea Britanie pentru sporirea securităţii. Se aplică şi românilor. | Foto: pixabay.com

 

 


Începând de anul viitor, cetăţenii Uniunii Europene şi ai Statelor Unite ale Americii vor trebui să solicite permise de călătorie în valoare de 10 lire sterline pentru a intra în Regatul Unit. Măsura a venit în urma unor schimbări ample menite să consolideze securitatea la frontieră. 

 


Potrivit noilor reguli, toți vizitatorii Regatului Unit care nu au nevoie de viză vor trebui să solicite o autorizație digitală pentru a intra în țară. 

Sistemul de autorizare electronică a călătoriei (ETA) este inspirat în mare parte din programul ESTA al SUA. Un permis costă 10 lire sterline, permite călătorii multiple şi este valabil timp de doi ani sau până la expirarea paşaportului titularului.


Schema, introdusă pentru cetăţenii UE din 2 aprilie

Schema este introdusă treptat. Ea a fost testată cu cetățeni care călătoresc în Regatul Unit din șapte țări din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Bahrain, Kuweit, Oman, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Iordania.

Cetăţenii din mai mult de 40 de țări și teritorii, inclusiv SUA, Australia, Japonia, Israel și Hong Kong, vor fi incluși începând cu 8 ianuarie 2025. 


De asemenea, lista va fi extinsă pentru cetățenii Uniunii Europene începând cu 2 aprilie, cu excepția celor din Irlanda. Turiștii care au nevoie de viză în prezent pentru a intra în Regatul Unit vor trebui să obţină una în continuare. 

CITEŞTE ŞI
Marea Britanie vrea să introducă o taxă suplimentară pe vaping pentru a descuraja nefumătorii să se apuce de acest obicei. De când se aplică?

„Extinderea la nivel mondial a ETA demonstrează angajamentul de a îmbunătăți securitatea prin tehnologie și integrarea unui sistem modern de imigrație”, a declarat Seema Malhotra, ministrul pentru migrație și cetățenie. 


Pasagerii în tranzit, care au escală într-un aeroport din Regatul Unit, sunt nevoiți, de asemenea, să solicite un permis ETA.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Clujean condamnat la patru ani de închisoare, extrădat din Marea Britanie

Anglia în flăcări. O informație falsă a aprins protestele sângeroase– VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter