Externe

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Ungaria. Restricţii de circulaţie din cauza inundaţiilor.

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Ungaria. Vor fi impuse restricţii de circulaţie din cauza inundaţiilor.

Inundaţii în Ungaria. Satul Vének, inundat | Foto: captură video Youtube - The Straits Times Inundaţii în Ungaria. Satul Vének, inundat | Foto: captură video Youtube - The Straits Times

 

 


Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria sunt informaţi de Ministerul Afacerilor Externe că, în contextul inundaţiilor recente, se preconizează aplicarea de către autorităţi a unor restricţii de circulaţie pentru următoarele zile. 

 


Restricţiile vor viza şi Budapesta, în special pe căile de acces rutiere şi pietonale adiacente albiei Dunării. Totodată, restricţiile de circulaţie vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului apelor Dunării în zilele următoare.

Sfaturi pentru cetăţenii români

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 şi Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului, în regim de permanenţă.


Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Ungaria +36305356912, Consulatului General al României la Szeged +36306777980 şi Consulatului General al României la Gyula +36306357181.

Inundaţii în Ungaria

Valul de inundaţii a ajuns miercuri, 18 septembrie, la Budapesta, iar cheiurile au fost inundate, potrivit blikk.hu. 


De asemenea, satul Vének din Ungaria a fost inundat pe 17 septembrie. 

În urma celor întâmplate, Viktor Orban, premierul maghiar, şi-a anulat toate călătoriile internaţionale pentru a putea fi prezent la Budapesta. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inundații masive în România. 10 pompieri clujeni, chemați să intervină în județul Vaslui.

Viiturile fac prăpăd în România. Pompierii clujeni, chemați să ajute în județele afectate.

Praga, în alertă maximă de inundații. Ploi torențiale, așteptate în Europa Centrală.

abonare newsletter