Externe

Şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis în bombardamentele din sudul Libanului, confirmă Israel

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mişcării armate islamiste libaneze, Hassan Nasrallah.

Şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis în bombardamentele din sudul Libanului, confirmă Israel | Foto: @IAFsite - X Şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis în bombardamentele din sudul Libanului, confirmă Israel | Foto: @IAFsite - X

 

 


Armata israeliană a anunţat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mişcării armate islamiste libaneze, Hassan Nasrallah, într-un atac efectuat vineri asupra sediului organizaţiei din suburbiile aflate în sudul capitalei Beirut, transmite AFP.

„Hassan Nasrallah a murit”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Nadav Shoshani, pe reţeaua de socializare X.


Un alt purtător de cuvânt al armatei israeliene, căpitanul David Avraham, a confirmat pentru France Presse că liderul Hezbollah a fost eliminat.

Totodată, şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a promis sâmbătă că va "lovi" pe oricine ameninţă Israelul, la scurt timp după ce armata a anunţat moartea liderului Hezbollah.


„Nu am epuizat toate mijloacele de care dispunem. Mesajul este simplu: oricine îi ameninţă pe cetăţenii Israelului, vom şti cum să ajungem la ei”, a spus generalul Halevi într-un comunicat.

O sursă apropiată mişcării a declarat sâmbătă pentru AFP că s-a pierdut contactul cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, fără a confirma moartea acestuia, anunţată de Israel.


„Contactul cu Hassan Nasrallah s-a pierdut de vineri seara", a spus această sursă sub protecţia anonimatului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi explozii în Liban cu peste 300 de răniți. Au fost detonate o nouă serie de dispozitive de comunicare ale membrilor Hezbollah.

„Ne îndreptăm în mod clar către un război mult mai amplu". Cea mai sângeroasă zi în Liban din ultimii 17 ani. VIDEO

abonare newsletter