Externe

Un an de la atacul Hamas. Israel comemorează, în timp ce conflictul din Gaza continuă.

La un an de la atacurile Hamas din 7 octombrie 2023, Israelul marchează această zi sumbră prin comemorări, în timp ce operațiunile militare din Gaza se intensifică.

Israelul comemorează un an de la atacurile Hamas din 7 octombrie 2023, în timp ce conflictul din Gaza continuă, cu noi atacuri și victime civile raportate. Foto: Captură Sky News Israelul comemorează un an de la atacurile Hamas din 7 octombrie 2023, în timp ce conflictul din Gaza continuă, cu noi atacuri și victime civile raportate. Foto: Captură Sky News

 

 


Președintele israelian Isaac Herzog a participat la o ceremonie de comemorare la locul festivalului Nova, unde au murit sute de tineri în urmă cu un an. Acolo, el a descris atacurile drept „o cicatrice pe fața Pământului" și a cerut sprijin internațional pentru Israel.

 


„7 octombrie 2023 e o zi de tristă amintire. Teroriștii au intrat în casele noastre, ne-au atacat familiile și au răpit oameni din 36 de țări diferite", a spus Herzog, conform CNN.

Ceremonie sumbră în Israel la locul masacrului, în timp ce operațiunile militare continuă în Gaza 

În același timp, conflictul din Gaza continuă. 


CITEȘTE ȘI: Mişcarea Hamas a salutat atacul „glorios” pe care l-a întreprins pe 7 octombrie 2023 împotriva Israelului: „A distrus iluziile pe care şi le crease inamicul”

Un atac israelian cu dronă asupra unor corturi din complexul spitalicesc Al Aqsa Martyrs din centrul Gazei a rănit 11 persoane, inclusiv copii și jurnaliști. 

Armata israeliană susține că a vizat un „centru de comandă al Hamas", luând măsuri pentru a reduce victimele civile.


La un an de la atacurile Hamas: Israel între doliu național și operațiuni militare în curs 

În Liban, situația rămâne tensionată. Armata israeliană a avertizat locuitorii din peste 120 de sate libaneze să nu se întoarcă acasă "până la noi ordine", din cauza continuării loviturilor. Peste 1,2 milioane de libanezi au fost strămutați în ultima lună, mulți găsind adăpost temporar în școli sau campând pe străzi.

La un an de la atacurile Hamas, pacea în regiune rămâne un obiectiv îndepărtat, iar suferința civililor continuă pe ambele părți ale conflictului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Iranul atacă Israelul cu rachete. Netanyahu promite răzbunare. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter