Externe

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franţa. Perturbări ale circulaţiei rutiere, alunecări de teren şi întreruperi ale electricităţii.

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franţa. Perturbări ale circulaţiei rutiere, alunecări de teren şi întreruperi ale electricităţii, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franţa. Condiţii meteo nefavorabile. | Foto: pixabay.com Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franţa. Condiţii meteo nefavorabile. | Foto: pixabay.com

 

 


Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa sunt informaţi de Ministerul Afacerilor Externe că, în conformitate cu datele transmise de Meteo France, departamentul Seine-et-Marne se află sub cod roşu, iar departamentele Centre-Val-de-Loire, Ile-de-France şi Champagne-Ardenne sub cod portocaliu de vânt puternic, ploi abundente şi inundaţii, avertizarea fiind valabilă inclusiv pentru data de 11 octombrie.

 


Se preconizează perturbări în funcţionarea reţelei rutiere şi/sau feroviare, precum şi posibile întreruperi ale furnizării electricităţii, alunecări de teren şi prăbuşiri ale unor diguri sau poduri.

Sfaturi pentru cetăţenii români

Autorităţile franceze le recomandă cetăţenilor să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice şi să evite zonele afectate.


Cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică, iar în ceea ce priveşte circulaţia feroviară pot regăsi informaţii actualizate consultând site-ul SNCF.

CITEŞTE ŞI
Incendiu la Catedrala Notre-Dame din Rouen, una dintre cele mai mari din Franța. Flăcările au cuprins turla lăcașului de cult. VIDEO

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.


De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoc în Franța: Un francez și-a drogat soția timp de 10 ani pentru ca zeci de bărbați să o violeze

Proteste violente în Franţa şi Turcia. Ciocniri cu poliţia şi sute de persoane arestate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter