Externe

Un parfum care conținea substanțe chimice toxice a ucis o femeie. Conținea „suficientă otravă pentru a ucide mii de oameni". VIDEO

O anchetă recentă a scos la iveală detalii tulburătoare despre un caz de otrăvire din Marea Britanie care a șocat opinia publică în 2018.

O sticlă de parfum abandonată cu agentul neurotoxic Novichok a ucis o femeie în Marea Britanie în 2018. Avea legătură cu otrăvirile din Salisbury. Foto: captură My News / Youtube O sticlă de parfum abandonată cu agentul neurotoxic Novichok a ucis o femeie în Marea Britanie în 2018. Avea legătură cu otrăvirile din Salisbury. Foto: captură My News / Youtube

 

 


Un parfum aparent inofensiv s-a dovedit a fi un instrument letal, conținând o cantitate de otravă capabilă să ucidă mii de persoane.

 


Dawn Sturgess, o femeie din Amesbury, a devenit victima acestui atac neobișnuit după ce a folosit ceea ce credea a fi un parfum Nina Ricci „Premier Jour”. 

Sticlă de parfum letală: Otravă Novichok suficientă pentru mii de victime

Sticla, care conținea de fapt agentul neurotoxic Novichok, fusese aruncată și găsită întâmplător. Sturgess a pulverizat substanța pe încheieturile mâinilor, un gest cotidian care i-a fost fatal. Sturgess și partenerul ei s-au îmbolnăvit ulterior, Sturgess murind mai târziu din cauza otrăvii. Partenerul ei a supraviețuit, scrie unilad.com.


Avocatul Andrew O'Connor a declarat: „Dovezile indică faptul că această sticlă, care conținea suficientă otravă pentru a ucide mii de oameni, a fost probabil abandonată într-un loc public. Acest lucru a creat un risc evident ca cineva să o găsească și să o ia acasă, exact cum s-a și întâmplat".

Cazul Sturgess are conexiuni cu celebrele otrăviri din Salisbury din martie 2018, când fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa Iulia au fost țintele unui atac similar. Autoritățile britanice suspectează implicarea serviciilor secrete ruse, deși Moscova neagă vehement orice legătură.


CITEȘTE ȘI:
Alarmă în lumea parfumurilor. Branduri de lux, ingrediente interzise care ne fac rău.

Skripal afirma că, după părerea sa, însuși președintele rus Vladimir Putin a aprobat atacul împotriva sa. „Sunt convins că Putin ia personal toate deciziile importante. 

Anchetă șocantă: Parfumul toxic care a ucis o femeie putea face mii de victime

Prin urmare, cred că el a dat cel puțin permisiunea pentru acest atac", a declarat fostul spion.


Michael Mansfield, avocatul familiei Sturgess, a subliniat importanța acestor răspunsuri: „Familia lui Dawn și publicul au dreptul să afle dacă a existat un eșec în prevenirea unui atac cu arme chimice pe teritoriul Regatului Unit".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Uraganul Milton a ucis cel puțin 16 oameni și a făcut pagube de 50 de miliarde de dolari

Ultimele Stiri
abonare newsletter