Externe

O pisică de mare cu o lungime de 4 metri, pescuită în Fluviul Mekong. Animalul marin are 180 kg

Câțiva pescari din Cambodgia au capturat pe Fluviul Mekong o pisică de mare gigantică, cu o lungime de patru metri şi cântărind 180 de kilograme.

O pisică de mare cu o lungime de 4 metri, pescuită în Fluviul Mekong / Foto: Wonders of the Mekong - Facebook O pisică de mare cu o lungime de 4 metri, pescuită în Fluviul Mekong / Foto: Wonders of the Mekong - Facebook

 

 


O pisică de mare cu o lungime de 4 metri și o greutate de 180 de kilograme a fost capturată de câțiva pescari din Cambodgia, în Fluviul Mekong, informează AFP.

 


Pisica de mare de apă dulce, ameninţată de pescuitul excesiv, poluare şi pierderea habitatului, este o specie protejată.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Peştele a fost eliberat înapoi în apă după ce a fost măsurat şi cântărit de oameni de ştiinţă în cadrul proiectului „Wonders of the Mekong”, prezenţi la faţa locului.


Peştele a fost capturat accidental săptămâna trecută în provincia Stung Treng (nord) în momentul când a înghiţit un peşte mai mic care muşcase cârligul pescarilor.

Fluviul Mekong

Mekong, cel mai lung fluviu din Asia (4.350 de kilometri), adăposteşte cea mai importantă biodiversitate acvatică din lume după Amazon, fiind habitatul a peste 1.000 de specii de peşte.


Printre acestea, se numără şi exemplare gigantice precum pisica de mare gigantică sau mreana gigantică, care poate ajunge la trei metri şi cântări până la 300 de kilograme.

Fluviul, care atinge pe alocuri o adâncime de 80 de metri, ar putea adăposti varietăţi de dimensiuni şi mai mari, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Abundă în „ecosisteme invizibile şi ascunse”, a precizat într-un comunicat Zeb Hogan, biolog american de la Universitatea din Nevada şi director al proiectului ''Wonders of Mekong'', finanţat de Statele Unite.

Vital pentru supravieţuirea a milioane de persoane din Asia de Sud-Est, Mékong şi fauna sa sunt ameninţate de zecile de baraje construite în China, Laos şi Cambodgia pe fluviu şi afluenţii săi.

Poluarea este o altă sursă de îngrijorare. Deşeuri plastice au fost reperate chiar şi în zonele cele mai adânci ale fluviului precum şi „plase fantomă” pierdute sau abandonate de pescari, în care peştii se pot trezi prinşi în capcană.

CITEȘTE ȘI:

6000 de porci morţi, scoși din fluviul Huangpu din Shanghai

Peru vrea să impună castrarea chimică a violatorilor de minori: „Crimele sexuale împotriva copiilor nu vor fi tolerate!”

abonare newsletter