FLOREȘTI

Investiţii în Floreşti cu fonduri nerambursabile. Bogdan Pivariu: „Vom creşte capacitatea şcolilor cu 3.000 de elevi”

Primăria Florești a obținut o finanțare din fonduri nerambursabile pentru a crește capacitatea școlilor cu 3.000 de elevi, a transmis primarul Bogdan Pivariu.

Școala nouă din Florești | Foto: Bogdan Pivariu – Facebook Școala nouă din Florești | Foto: Bogdan Pivariu – Facebook

 

 


Primăria Florești a obținut o finanțare din fonduri nerambursabile pentru a crește capacitatea școlilor cu 3.000 de elevi, a anunțat, joi, primarul Bogdan Pivariu.

 


Potrivit acestuia, investițiile în educație care au deja finanțarea asigurată sunt: o școală nouă, extinderea clădirii la Liceul „Dumitru Tăuțan” și extinderea/reconversia clădirii bibliotecii de la acest liceu.

Școala nouă din Florești | Foto: Bogdan Pivariu – Facebook

Proiectul de construire a unei noi școli a fost declarat câștigător pentru finanțare din fonduri nerambursabile. Potrivit lui Pivariu, bugetul acestui proiect este de aproximativ 45 de milioane de lei.


„Noua școală din Florești va fi situată pe strada Porii/Cătanelor și va avea următoarele caracteristici: 36 de clase noi. 4 laboratoare, 2 ateliere, 1 bibliotecă, 1 sală multifuncțională” , spune primarul Floreștiului.

Extindere clădire Liceul „Dumitru Tăuțan”

În ceea ce privește extinderea Liceului „Dumitru Tăuțan”, Pivariu spune că proiectul depus de Primăria Florești pentru fonduri nerambursabile pe măsura „Școala Verde” a fost declarat eligibil pentru finanțare.


Extindere clădire Liceul „Dumitru Tăuțan” | Foto: Bogdan Pivariu – Facebook

Valoarea totală a acestui proiect este de 22.850.000 lei.

Acest proiect presupune extinderea aripii estice a clădirii actuale a Liceului „Dumitru Tăuțan” și va include: 15 clase noi și un laborator, panouri fotovoltaice pentru independența energetică a liceului, seră didactică, utilarea cu tehnică educațională de ultimă generație( table smart, laptopuri etc).


Extindere clădire Liceul „Dumitru Tăuțan” | Foto: Bogdan Pivariu – Facebook

De asemenea, va avea loc și o extindere și o reconversie a clădirii bibliotecii din cadrul Liceului „Dumitru Tăuțan”. Acest proiect, în valoare de 13.781.186 lei, finanțat din bugetul local al Comunei Florești, presupune modificarea și extinderea clădirii actualei biblioteci, din care vor rezulta alte 6 noi săli de clasă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Școala nouă pentru 900 de elevi din Florești

Un nou centru cultural în comuna Florești. Proiectul de peste 9 milioane de euro, realizat în trei ani

Pas înainte pentru noua grădiniță din Florești! A fost semnat contractul de construire

Ultimele Stiri
abonare newsletter