FLOREȘTI

Investiții în infrastructura școlară din Florești, din bani europeni. Primarul Bogdan Pivariu: „Modernizăm și extindem Liceul „Dumitru Tăuțan” și vom deschide licitația de execuție pentru școala nouă din comună”.

Primăria Florești pregătește investiții din bani europeni pentru modernizarea și extinderea Liceului „Dumitru Tăuțan” și va lansa licitația de execuție a lucrărilor la școala nouă din comună, ce va oferi acces pentru circa 1.000 de elevi într-un schimb.

Primăria Florești pregătește deschiderea licitației pentru execuția lucrărilor la noua școală din comună.|Foto: imagini randate Școala Florești|Sursa: Bogdan Pivariu Facebook.com Primăria Florești pregătește deschiderea licitației pentru execuția lucrărilor la noua școală din comună.|Foto: imagini randate Școala Florești|Sursa: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Potrivit primarului comunei Florești, Bogdan Pivariu, administrația locală s-a implicat în pregătirile necesare deschiderii noului an școlar în condiții optime pentru elevi. 

„Sunt toate pregătite, am alocat fondurile solicitate de unitățile de învățământ – creșe, grădinițe, școli, astfel încât să fie asigurate condițiile optime necesare bunei desfășurări a anului școlar. 


Noile spații de la Liceul Dumitru Tăuțan sunt în grafic și cred că la începutul lunii septembrie vor fi funcționale”, a explicat, vineri, primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, în cadrul unei intervenții radio locale. 

Liceul „Dumitru Tăuțan” din Florești, modernizat și extins cu bani europeni

Liceul „Dumitru Tăuțan” din Florești va fi modernizat și va dispune de noi săli de clasă. Săptămâna viitoare va fi semnat contractul de finanțare din bani europeni. 


CITEȘTE ȘI: 
Investiţii în Floreşti cu fonduri nerambursabile. Bogdan Pivariu: „Vom creşte capacitatea şcolilor cu 3.000 de elevi”

„Am avut ieri o discuție cu reprezentanții Ministerului Educației, pentru proiectul „Școala Verde”, finanțat prin PNRR, unde avem depus un proiect.

Proiectul nostru a fost aprobat, iar cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare se va semna contractul de finanțare din Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru „Școala Verde”, prin care modernizăm Liceul „Dumitru Tăuțan”. Pe lângă lucrările de modernizare, elevii vor dispune de noi săli de clasă, iar unitatea de învățământ va dispune de panouri fotovoltaice ce vor acoperi necesarul de energie”, a declarat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu. 


Acest proiect presupune extinderea aripii estice a clădirii actuale a Liceului „Dumitru Tăuțan” și va include 15 clase noi și un laborator, panouri fotovoltaice pentru independența energetică a liceului, seră didactică, utilarea cu tehnică educațională de ultimă generație.

Valoarea totală a acestui proiect este de 22,8 milioane de lei. 


Licitație pentru execuția lucrărilor la scoala nouă din comună

De asemenea, Primăria Florești pregătește deschiderea licitației pentru execuția lucrărilor la noua școală din comună, care va oferi peste 900 de locuri pentru elevi. Cel mai probabil, licitația va fi lansată la începutul lunii viitoare. 

CITEȘTE ȘI: 
Școala nouă pentru 900 de elevi din Florești

„La începutul lunii septembrie, în funcție de pregătirea documentației necesare, vom lansa licitația pentru execuția lucrărilor la noua școală din comună, care va permite accesul pentru aproximativ 1.000 de elevi într-un schimb. 

Proiectul este finalizat, au fost făcute ultimele clarificări privind finanțarea din bani europeni, așteptăm semnarea contractului de finanțare, însă noi am pregătit deja documentele pentru deschiderea licitației de execuție a lucrărilor la noua unitate de învățământ”, a explicat Bogdan Pivariu. 

Noua școală din Florești va fi situată pe strada Porii/Cătanelor și va avea 36 de clase noi. 4 laboratoare, 2 ateliere, 1 bibliotecă și 1 sală multifuncțională.

Valoarea proiectului este estimată la 11 milioane de euro, iar finanțarea va fi acoperită din fonduri nerambursabile.

Prin investițiile făcute în infrastructura educațională din Florești, capacitatea școlilor va crește cu aproximativ 3.000 de locuri. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Investiţii în Floreşti cu fonduri nerambursabile. Bogdan Pivariu: „Vom creşte capacitatea şcolilor cu 3.000 de elevi”

Un nou centru cultural în comuna Florești. Proiectul de peste 9 milioane de euro, realizat în trei ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter