FLOREȘTI

A fost aprobat proiectul Campusului dual din Florești. Primarul Bogdan Pivariu: „Un pas important pentru sistemul educațional”.

Proiectul Campusului dual, realizat în parteneriat cu universitățile clujene, a fost aprobat în Consiliul Local Florești. „Reprezintă un pas important pentru sistemul educațional”, spune primarul Bogdan Pivariu.

Campus integrat, dedicat învățământului dual, în Florești: Primarul Bogdan Pivariu: „Un pas important pentru sistemul educațional”|Foto: pixabay.com Campus integrat, dedicat învățământului dual, în Florești: Primarul Bogdan Pivariu: „Un pas important pentru sistemul educațional”|Foto: pixabay.com

 

 


În vara anului trecut, primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, anunța inițierea unui proiect educativ însemnat pentru comună: realizarea unui campus dedicat învățământului dual, pe o suprafață generoasă de teren de aproape 10 hectare (95.345 mp), în zona Răzoare. 

CITEȘTE ȘI: 
Campus integrat pentru învățământ dual, în Florești. Investiție de 21 de milioane de euro, finanțată prin PNRR

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al proiectului a fost aprobat de consilierii locali din Florești la finalul lunii trecute. 


„Scopul proiectului constă în soluționarea reglementările urbanistice necesare amplasării și funcționării Consorțiului de învățământ dual având ca rol asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual prin dezvoltarea de parteneriate cu operatori economici sau cu alți parteneri relevanți pentru a adaptaeducația și formarea profesională la cerințele pieței muncii”, se arată în documentația citată. 

Proiectul este estimat la 21 de milioane de euro, cu finanțare asigurată prin PNRR.


Pivariu: Floreștiul a făcut un pas important în parteneriatul cu universitățile clujene

„În ultima ședință de Consiliu Local s-a aprobat proiectul urbanistic pentru realizarea Campusului universitar, astfel încât Floreștiul va găzdui toate universitățile ce fac parte din proiect.

Campus integrat pentru învățământ dual, în FloreștiFoto: Bogdan Pivariu-Facebook

Proiectul Campusului universitar va fi finanțat din fonduri europene, pe teritoriul comunei Florești, pe un teren al cărui proprietar este Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV). Acest proiect reprezintă un pas important pentru sistemul educațional din Florești”, a declarat, miercuri, primarul Bogdan Pivariu în cadrul unei intervenții radio locale. 


Parteneriatul universităților cu administrația locală

În februarie 2023 a fost aprobat un parteneriat între principalele universități clujene, instituții de învățământ preuniversitar și administrație, reunite în «Consorțiul de învățământ dual clujean», pentrueficientizarea educației profesionale.

CITEȘTE ȘI: 
Clujul vrea să transforme învățământul profesional într-un proiect funcțional. «Consorțiul de învățământ dual» va facilita inserția tinerilor pe piața muncii

Liderul Consorțiului este Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, în parteneriat cu UTCNUBBUMF „Iuliu Hațieganu”Primăria Cluj-NapocaPrimăria FloreștiConsiliul Județean ClujInspectoratul Școlar Județean Cluj


Scopul principal al proiectului este reprezentat de asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual, prin dezvoltarea de parteneriate cu operatorii economici sau cu alți parteneri relevanți pentru a adapta educația și formarea profesională la cerințele pieței muncii.

Viitorul Campus dual din comuna Florești va dispune de o serie de imobile cu 8 și 9 etaje, cantină, bibliotecă, spații verzi, culoar metrou.

Astfel, potrivit proiectului, elevii și studenții vor avea acces la laboratoare performante, spații de cazare și masă, săli de sport și activități recreative.

„Campusul integrat pentru învățământ dual (CIID), în colaborare cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca ca lider de proiect, va deschide noi orizonturi educaționale pentru elevi și studenți. Scopul său principal este să ofere o formare profesională de înaltă calitate și să faciliteze inserția tinerilor absolvenți pe piața muncii”, a explicat primarul Pivariu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Campus integrat pentru învățământ dual, în Florești. Investiție de 21 de milioane de euro, finanțată prin PNRR

Ultimele Stiri
abonare newsletter