Monitorul Cartierelor

Primăria cumpără încă un aparat de reciclat în schimbul biletelor gratis de autobuz. Unde va fi amplasat?

Încă un automat de reciclare va fi amplasat în Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc. Peste 3,59 milioane de ambalaje au fost reciclate până acum.

Primăria cumpără încă un aparat de reciclat în schimbul biletelor gratis. FOTO: Facebook/ Emil Boc Primăria cumpără încă un aparat de reciclat în schimbul biletelor gratis. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat că Primăria Cluj-Napoca va achiziționa încă un aparat de reciclare a ambalajelor cu recompensă, întrucât acest proiect pilot s-a dovedit de succes. Noul aparat care eliberează bilete gratuite de autobuz în schimbul PET-urilor de plastic, a sticlelor sau dozelor ar urma să fie amplasat într-o piață din cartierul Grigorescu sau Gheorgheni, a afirmat edilul.

 


„Aș vrea să îi felicit pe clujeni pentru că ân doar 8 luni, de când am amplasat cele două aparate de colectare selectivă pe bază de recompensă pe bilet de autobuz, în Mănăștur la Flora și în Zorilor la Piață, până în acest moment s-au adunat 3.591.833 de PET-uri, doze și sticle care au fost colectate selectiv. Sunt bucuros că au fost reciclate și că nu au ajuns pe jos, prin parcuri, pe malurile Someșului sau în Someș. Este vorba de echivalentul a 240.000 de bilete de transport în comun. Asta mă face mândru că sunt clujean și că există un asemenea spirit în rândul clujenilor de a colecta selectiv, motiv pentru care am luat decizia să mai investim în achiziționarea încă unui aparat de acest fel, pe care să îl montăm într-una din piețele clujene, vedem, ori în Grigorescu, ori în Gheorgheni”, a deCLarat Emil Boc, la un post local de radio.

 Biletele gratuite sunt asigurate din sposorizări, a arătat Emil Boc, care s-a decalarat mândru de efortul clujenilor de a recicla.


„Aparatele le cumpărăm noi. Până acum, costul biletelor a fost pălătit din sponsorizări. Am apreciat firma Terapia, care a venit prima și a oferit o parte din sponsorizările date. Nu plătim din bani publici echivalentul biletelor de transport în comun. În acest context, orice altă finanțare este binevenită să se alăture acestui proces de colectare selectivă și de sprijinire a reciclării. Cât avem sponsorizări, plătim din sponsorizări. Dacă nu vom mai avea bani, atunci ar trebui să plătim din bugetul local. 

În mod normal, trebuia ca de la 1 ianuarie, de la nivel național să fie obligate marile firme, marile lanțuri de magazine să aibă propriile sisteme de colectare selectivă cu recompensă. Din nefericire, s-a amânat această lege și de aceea noi am decis să mai cumpărăm un aparat. Stau în Zorilor și mă uit pe geam și văd în fața aparatului în fiecare zi cozi de oameni care vin să aducă ambalaje, PET-uri, doze de aluminiu pentru reciclare. Dacă oamenii vin din toate colțurile orașului și stau la coadă la acele mașini, atunci și noi mai putem face un efort financiar, să mai cumpărăm un aparat din acesta”, a mai declarat edilul.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vineri se circulă gratis cu autobuzul în Florești și Cluj-Napoca! Pivariu: „Sigur vor fi lăsate mai multe mașini acasă”

abonare newsletter