Monitorul Cartierelor

Continuă lucrările la școala din Borhanci. Dan Tarcea, viceprimarul Clujului: „Sunt în grafic. Vor fi gata până la sfârşitul anului 2025.”

Continuă lucrările pe șantierul școlii din cartierul Borhanci.

Continuă lucrările la școala din Borhanci | Foto: Dan Ştefan Tarcea – Facebook – captură video Continuă lucrările la școala din Borhanci | Foto: Dan Ştefan Tarcea – Facebook – captură video

 

 


În data de 3 iunie au fost demarate lucrările la viitoarea şcoală gimnazială din hub-ul edicațional din Borhanci.

 


Într-o vizită pe șantierul din Borhanci, Dan Tarcea, viceprimarul Clujului, a prezentat care este stadiul lucrărilor.

„Lucrările sunt în grafic. Şcoala va avea o capacitate de 675 de elevi, 27 de săli de clasă şi 3 laboratoare. Va fi o şcoală ultramodernă. Poate să echivaleze cu orice şcoală din Uniunea Europeană. (…) Va avea şi o sală de sport. Au fost foraţi piloţii care vor consolida toată structura şcolii. De asemenea, cartierul Borhanci va avea şi un liceu cu o capacitate de 360 de elevi. Va fi şi un bazin care va avea denumirea de David Popovici. Totodată, un alt teren este pregătit pentru a putea fi demarate lucrările la creşă şi la grădiniţă. Se lucrează şi la partea de infrastructură, la apă, canalizare, gaz. Până la sfârşitul anului viitor aceste lucrări ar trebui să fie gata. Nu avem probleme. Suntem optimişti că lucrările se vor finaliza la timp”, a declarat Dan Tarcea. 


Școală și sală de sport în Borhanci

În cadrul proiectului se construiesc două imobile, unul destinat şcolii gimnaziale format din 3 corpuri de clădire, care va avea acoperiș tip terasă circulabilă pe corpul A și necirculabilă pe corpurile B și C, și alăturat o sală de sport care va avea acoperiș tip terasă circulabilă. 

CITEŞTE ŞI
Au început lucrările la şcoala gimnazială din Borhanci. Emil Boc: „Va îndeplini toate criteriile unei clădiri verzi europene de ultimă generaţie”

Funcțiuni:
- 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi fiecare clasă;
- 3 laboratoare, din care: 2 laboratoare de științe, 1 laborator de informatică;
- sală de sport cu vestiare;
- sală de mese cu bucătărie și anexe;
- cancelarie, birouri;
- spații tehnice: grupuri sanitare;
- sisteme de instalații și branșamente la rețele de utilități.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bazinul Olimpic din Cluj va purta numele lui David Popovici. Emil Boc: „Dincolo de performanța extraordinară, David Popovici reușește să inspire tânăra generație!”

Au început lucrările la liceul din Borhanci. Emil Boc: „Viitorul Clujului se pregătește aici, astăzi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter