Monitorul Cartierelor

Bună Ziua - Cartierul fără locuri de joacă pentru copii

Cartierul Bună Ziua, apărut în perioada de boom imobiliar, este una dintre puţinele zone din oraş care nu are locuri de joacă pentru copii.

Periodic, conducerea Primăriei Cluj-Napoca este asaltată de cereri şi sesizări privind crearea de locuri de joacă pentru copii în Bună Ziua. Cea mai recentă datează de câteva zile. “Când se va face un parc în zona Bună Ziua? Deja sunt mulţi copii în zonă şi nu este niciun parc unde să se joace”, scrie un clujean pe un site specializat în sesizări la adresa Primăriei.

Cartierul Bună Ziua nu dispune nici de şcoli sau grădiniţe astfel că toţi copiii celor care locuiesc în respectivul cartier sunt nevoiţi să îşi ducă copiii fie în centru fie în cartierele apropiate. Recent, Primăria a dat în folosinţă o creşă, în cartierul Gheorgheni, care este destinată şi copiilor din Bună Ziua. Referitor la locurile de joacă, conducerea Primăriei Cluj-Napoca a precizat de mai multe ori că nu dispune de terenul necesar pentru realizarea acestora din cauză că majoritatea sunt private. Singura soluţie ar fi ca proprietarii terenurilor să doneze anumite porţiuni pentru realizarea unor locuri de joacă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter