Monitorul Cartierelor

A început modernizarea în Valea Fânațelor. De ce nu pot avea iluminat public clujenii din zonă

Lucrările de modernizare pe un tronson al străzii Valea Fânațelor au debutat la începutul lunii iulie.

a-inceput-modernizarea-in-valea-fanatelor-de-ce-nu-pot-avea-iluminat-public-clujenii-din-zona a-inceput-modernizarea-in-valea-fanatelor-de-ce-nu-pot-avea-iluminat-public-clujenii-din-zona

La începutul lunii iunie, consilierii locali din Cluj-Napoca au validat un proiect de Hotărâre privind modernizarea sistemului rutier de pe strada Valea Fânațelor. Miercuri, 1 iulie, au fost demarate lucrările pentru modernizarea sistemului rutier pe tronsonul cuprins între strada Oașului și intersecția cu strada Fânațelor, potrivit viceprimarului Dan Tarcea.

2,3 mil. lei pentru primul tronson al străzii Valea Fânațelor

Valoarea totală a investiției este de 2.321.853,66 lei + TVA și va fi finanțată din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Lucrările de modernizare se vor efectua pe o suprafață de 3.031 mp carosabil, 1.191 mp trotuare și acces la locuințe, 1.121 mp spații verzi. Totodată, se va moderniza sistemul de iluminat public și se va înființa un sistem nou de canalizare pluvială.


Situația actuală a străzii este una nesatisfăcătoare, accesele la proprietăți nu sunt amenajate corespunzător și nici racordările cu străzile adiacente. Nu există guri de scurgere pe stradă pentru preluarea apelor pluviale subteran și nici nu există canalizare pluvială”, se arată în referatul de aprobare a investiției demarate la începutul acestei luni pe primul sector al străzii Valea Fânațelor.

„Am dat drumul să se lucreze pe Valea Fânațelor, au început lucrările la tronsonul pe care l-am aprobat cu indicatorii tehnico-economici. Orice drum începe cu primul pas. Când faci casă, începi cu fundația. Așa și la noi, am început cu tronsonul care a putut fi validat din punct de vedere tehnic, să aibă toate utilitățile, toate autorizațiile. În rest, mai ținem lucrări de întreținere, iar în anii viitori trecem și pe acolo cu lucrările finale de modernizare”, a punctat primarul Emil Boc, într-o intervenție telefonică la un post local de radio.


Fără iluminat public până la modernizarea integrală a străzii

Locuitorii din Colonia Fânațelor se plâng de ani bun de starea precară a drumului care duce spre casele lor. Cea mai mare problemă pentru ei nu este neapărat lipsa asfaltului, ci iluminatul public inexistent. Cu toate acestea, edilul a recunoscut că nu va putea fi posibilă instalarea stâlpilor de iluminat public atât timp cât strada Valea Fânațelor – a doua cea mai lungă din Cluj-Napoca – nu va fi cuprinsă într-o modernizare integrată.

Stâlpul îl poți pune doar când ai toate structurile și celelalte integrate, gazul, apa. Când pui stâlpul, trebuie să faci și drumul, că nu poți să pui stâlpul apoi să vii cu drumul și să-l dai jos. Trebuie să ai proiectul integrat, să fie făcute înainte lucrările de canalizare, gaz, care sunt făcute de alții, trebuie să coreleze programul de investiții, după care vine Primăria cu ultimele utilități. Faci drumul în ampriza prevăzută din PUG, faci exproprieri dacă este cazul, apoi vii cu trotuarul și stâlpul, altfel degeaba îl pui. Nimeni nu face o investiție ca să îl dea jos”, a explicat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

Vor primi în sfârșit „o lopată-două de ceva”! Strada Valea Fânațelor intră în modernizare
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter