Monitorul Cartierelor

Piața Mărăști va fi adusă în secolul XXI. Dezbatere publică privind reamenajarea

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) va organiza o nouă dezbatere publică marți, 12 octombrie 2021, începând cu ora 17, tema acesteia fiind „Reamenajare Piața Mărăști".

 

 


Dezbaterea se va desfășura online, pe platforma electronică ZOOM și va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

 


„Așa cum am mai spus, anul 2021 este anul dedicat cartierelor și îmbunătățirii calității vieții clujenilor. Avem proiecte ample de regenerare urbană în zona tuturor marilor cartiere din municipiu în așa fel încât să promovăm o dimensiune verde, nepoluantă a orașului. Obiectivul nostru este creșterea calității vieții în fiecare cartier cu aducerea facilităților importante cât mai aproape de cetățean”, a declarat primarul Emil Boc.

„Conceptul de amenajare propus pentru zona Pieței Mărăști se înscrie în conceptul Oraș pentru pietoni, testat deja cu succes în mai multe zone din oraș, cel mai cunoscut exemplu fiind cel al străzii smart Molnar Piuariu. Studiul realizat pentru Piața Mărăști propune revitalizarea spațiului urban cu accent pe îmbunătățirea locuirii. Accentul cade pe reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelei de spații publice și a sistemului de mobilitate care deservesc zona rezidențială și de servicii Piața Mărăști”, a explicat Ovidiu Cîmpean, coordonatorul CIIC și director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.


Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea "mesaj" a paginii de Facebook  CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.

Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Aceasta este ideea centrală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar dezbat transformările și provocările urbane. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității.


În perioada 2019-2021, dezbaterile organizate sub cupola CIIC au făcut parte din proiectul „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC”, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA), Axa prioritară 2 Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

În cadrul proiectului, mecanismele oferite de Centrul de Inovare și Imaginație Civică au fost utilizate în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI

Numele pieței Karl Liebknecht din Iris ar putea fi schimbat. Ce mai propun locuitorii cartierului?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter