Monitorul Cartierelor

Drumul de pe Valea Fânațelor, ca după război! Boc: „Discutați cu cei de la Electrica, gaz, canalizare, să vedem când termină lucrările”

Locuitorii de pe Valea Fânațelor se plâng de starea deplorabilă a drumului pe care sunt nevoiți să circule zilnic, plin de gropi și acoperit cu noroi.

Un clujean a postat pe grupul de Facebook Clujul Civic câteva fotografii de pe strada Valea Fânațelor, pe care clujenii care locuiesc în această zonă sunt nevoiți să circule zilnic. Drumul din municipiul Cluj-Napoca aduce mai degrabă a uliță de sat, neasfatată și acoperită de gropi și care la prima ploaie se transformă într-o mlaștină.

„Așa arată str. Valea Fânațelor într-un oraș de 5 stele!”, a spus acesta, alături de fotografiile postate (vezi galeria foto).


Primarul Emil Boc a reacționat joi, arătând că Primăria a intervenit cu lucrări specifice drumurilor nemodernizate, iar acum „mingea” este în curtea operatorilor de utilități, care trebuie să termine racordările pentru ca municipalitatea să poată asfalta drumul.

„Știți bine că ce ține de primărie, se face, lucrări de întreținere. Când termină, și vă invit să discutați cu cei de la Electrica, de la gaz, de la canalizare, să vedem când termină lucrările, să putem veni cu ultima parte de asfaltare. Până atunci, facem lucrări specifice străzilor nemodernizate”,  declarat  Emil Boc, la un post local de radio.


Locuitorii din Colonia Fânațelor se plâng de ani buni de starea precară a drumului care duce spre casele lor. Cea mai mare problemă pentru ei nu ar fi lipsa asfaltului, ci iluminatul public inexistent. Cu toate acestea, edilul a recunoscut anul trecut că nu va putea fi posibilă instalarea stâlpilor de iluminat public atât timp cât strada Valea Fânațelor nu va fi cuprinsă într-o modernizare integrată.

De precizat, că Valea Fânaţelor, din cartierul Măgura, este a doua cea mai lungă stradă din municipiul Cluj-Napoca. Are o lungime totală de 5,2 kilometri şi doar primii circa 800 de metri sunt asfaltaţi, după cum spun localnicii. Doar la intrarea pe stradă este canalizare şi iluminat public.


 

CITEȘTE ȘI:

Boc, despre casele ilegale din Valea Fânațelor: „La capătul liniei este desființarea”. Lista rușinii pentru arhitecții care le-au proiectat

Ultimele Stiri
abonare newsletter