Național

Asociaţia Municipiilor din România, apel către autorităţile din ţară pentru a oferi generatoare şi echipamente energetice de încălzire Ucrainei

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a lansat un apel către autorităţile locale din ţară pentru a oferi sprijin Ucrainei sub formă de generatoare şi echipamente energetice de încălzire.

AMR, apel pentru a sprijini Ucraina/ captură foto: amr.ro AMR, apel pentru a sprijini Ucraina/ captură foto: amr.ro

 

 


În urmă cu doi ani de zile,  în decembrie 2020, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost ales președinte al Asociației Municipiilor din România.

 


„Apel către autorităţile locale din România pentru a oferi generatoare şi alte echipamente energetice de încălzire Ucrainei. 

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a forţat milioane de ucraineni să îşi părăsească locuinţele, a distrus sute de oraşe şi sate şi continuă să devasteze regiunile Ucrainei. 


În prezent, reţeaua electrică acoperă doar 70% din consumul necesar, lăsând milioane de oameni fără electricitate şi apă, într-o perioadă cu temperaturi foarte scăzute. 

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Emil Boc, împreună cu primarii de municipii, fac apel către toate autorităţile locale din România să continue să ofere ajutor de urgenţă şi să se alăture iniţiativei colective de la nivel european prin furnizarea de generatoare şi orice alte echipamente energetice pentru încălzire”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Asociaţia Municipiilor din România.


Potrivit sursei citate, de asemenea, autorităţile locale din Ucraina au nevoie de microbuze şi autobuze, care să amelioreze efectele resimţite de elevi, studenţi şi ceilalţi cetăţeni, permiţând astfel Ucrainei să supravieţuiască iernii.

La începutul acestei săptămâni au fost semnalate o serie de explozii în Kiev, iar administrația kieveană anunța că peste 20 de drone de fabricație iraniană au fost detectate deasupra orașului, 18 dintre ele fiind doborâte.


Miercuri, 21 decembrie, se împlinesc 300 de zile de la războiul deschis de Rusia în Ucraina în 24 februarie 2022. 

 

CITEȘTE ȘI:

Tema descentralizării fondurilor europene, pe agenda AMR. Emil Boc: „Au fost discuții pragmatice. Cei care produc 70% din PIB-ul României au primit respect”

Românii, tot mai îngrijorați privind extinderea războiului din Ucraina în țara noastră

Pe fondul crizei energetice, sprijinul pentru refugiații din Ucraina ar putea scădea

abonare newsletter