Național
Cazul femeii care a născut în stradă: medicul de gardă, o asistentă și managerul spitalului au primit doar amenzi
După ce o femeie în travaliu a fost refuzată de Spitalul Urziceni și a fost nevoită să nască în stradă, medicul de gardă, o asistentă și managerul spitalului au fost amendați.
O femeie a născut în stradă, în fața Spitalului Urziceni / Foto 1: Nicu Tudor Facebook, Foto 2: Marian Iordache Facebook
Managerul Spitalului Municipal din Urziceni, precum şi medicul de gardă şi asistenta care se aflau în tură atunci când s-a prezentat femeia în travaliu care a fost refuzată (și care a fost nevoită să nască în stradă) au fost sancţionaţi cu amenzi, a declarat şeful Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana.
„Colegii mei au sancţionat managerul spitalului pentru neorganizare cu 4.000 de lei. Menţionez că sancţiunea este maximă ca persoană fizică. Există şi sancţiune de 30.000 de lei, dar asta ar trebuie să o dai spitalului şi efectiv banii să îi luăm din propriul buzunar sau din medicamentele bolnavilor ca să plătim o asemenea amendă. A fost sancţionată doamna asistentă care nu a respectat procedurile de examinare şi investigare, să solicite medicul tot cu 4.000 de lei. Şi medicul de gardă pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Colegii mei sunt în continuare în control, pentru că şi domnul director medical avea atribuţii la fel ca şi doamna manager, dar înţeleg că între timp s-a internat într-un spital şi este în concediu medical”, a afirmat Comana, într-o conferinţă de presă la Ministerul Sănătăţii.
CITEȘTE ȘI:
O femeie a murit după ce a născut acasă cu ajutorul unei moaşe găsită pe internet. „România nu are reglementată naşterea la domiciliu”
Operațiune contracronometru de salvare a doi gemeni care au intrat în stop cardio-respirator după ce au fost născuți într-o ambulanță. FOTO
Control la Spitalul Urziceni
Ea a spus că doi angajaţi ai Inspecţiei Sanitare de Stat au fost trimişi la Spitalul din Urziceni pentru a efectua un control, scrie agerpres.ro.
„La Spitalul Municipal din Urziceni s-a constatat că există în structură o secţie de obstetrică ginecologie cu 25 de paturi şi cinci de neonatologie. Nu există medic nici de neonatologie, nici de ginecologie şi nici măcar medic anestezist după orele 15:00. Pacienta care s-a prezentat la spital a venit cu maşină proprietate personală, a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe unde înţeleg că a fost văzută de către o doamnă asistent. În mod normal, conform Ordinului 1706, doamna asistentă trebuia să solicite investigaţii din partea medicului de gardă. Medicul de gardă nu a fost chemat, timp în care doamna asistent s-a gândit să sune la 112 ca să solicite transferul interclinic al pacientului”, a explicat şefa Inspecţiei Sanitare de Stat.
Mioara Comana a menţionat că Spitalul din Urziceni avea un protocol conform Ordinului 1091 din 2006 care prevede transferul interclinic al pacienţilor de la spitalele cu competenţe reduse la spitalele cu competenţe terapeutice mai mari.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: