Național

Animalele sălbatice ajung la câmpie. Prezența unei ursoaice cu pui, semnalată la Brăila. Ce spun specialiștii?

Cazul ursoaicei cu pui care a ajuns în județul Brăila a fost abordat de cel mai avizat expert World Wildlife Fund în carnivore mari din România. Este prima dată când un urs ajunge acolo, în zonă de câmpie.

O ursoaică brună își protejează puii / Foto: depositphotos.com O ursoaică brună își protejează puii / Foto: depositphotos.com

 

 


De două zile, autoritățile brăilene sunt în alertă după ce, în două locuri diferite – la Făurei-Sat și Jirlău, a fost semnalată, într-un interval de 18 ore, prezența unei ursoaice cu pui, venită, cel mai probabil, din zona montană a Buzăului, scrie presshub.ro

 


Aceasta este o situație fără precedent, având în vedere că nu se știe să mai fie vreo prezență anterioară a ursului în Câmpia Bărăganului.

Într-un interviu debraila.ro, Cristian Remus Papp, cel mai avizat expert World Wildlife Fund în carnivore mari din România, a vorbit despre cazul ursoaicei cu pui din județul Brăila, menționează sursa citată.


Specialistul susține că animalul sălbatic, care a străbătut zeci de kilometri pentru a ajunge într-o zonă atât de joasă, este „un urs habituat”. El mai spune că ursoaica este obișnuită deja cu astfel de escapade din sălbăticie, fiindcă este un urs condiționat de mâncare și deprins cu oamenii. Într-o astfel de situație, ursoaica „va încerca să exploreze cât mai mult”, spune specialistul.

Citește mai multe pe presshub.ro.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Doi ursuleți drăgălași, alături de ursoaică, filmați în pădurile Parcului Natural Apuseni. VIDEO

Urșii, tot mai prezenți între oameni, în Cluj! Ce îi face să vină în sate și orașe? Specialist: „Nu vin să ne vâneze”

abonare newsletter