Național

Un bărbat din Iași a încercat să dea mită 350 de euro pentru a trece proba practică la examenul de șoferi. Polițistul a sunat la linia call-center anticorupţie.

Un ieșean s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un agent de poliţie pentru a trece proba practică la examenul de șoferi.

Un bărbat din Iași încercat să dea mită pentru a trece proba practică la examenul de șoferi/Foto: pexels.com Un bărbat din Iași încercat să dea mită pentru a trece proba practică la examenul de șoferi/Foto: pexels.com

 

 


Poliţistul examinator a fost cel care a sesizat linia call-center anticorupţie 0800.806.806 cu privire la o tentativă de mituire.

 


Acesta a semnalat faptul că fiind desemnat să participe la examinarea candidaţilor programaţi în vederea susţinerii probei practice pentru a obţine permisul de conducere, a fost abordat de un candidat care i-a oferit 350 euro, odată cu înscrisurile prezentate pentru examinare, în scopul facilitării promovării examenului practic.

CITEȘTE ȘI: 
Un sucevean a picat de 53 de ori examenul teoretic pentru permisul auto

„Ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi au procedat de îndată la constatarea infracţiunii flagrante, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru probarea infracţiunii de dare de mită”, se menţionează în informarea Direcției Generale Anticorupție DGA, citate de radioiași.ro


Acum, bărbatul din Iași are dosar penal pentru tentativa de mituire pentru promovarea examenului de permis auto.

Potrivit datelor oficiale, la nivel național, peste 1.540 de persoane și-au pierdut viața anul trecut în accidente rutiere tragice, iar peste 30% dintre accidentele rutiere înregistrate au fost produse de șoferii băuți, drogați și fără permis.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tragedii pe șoselele din România. Peste 1.540 de morți și circa 3.550 de persoane rănite în accidente rutiere, anul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter