Național

Explozie la o rafinărie din Constanța. A fost activat Planul Roșu.

În urma unei explozii la o rafinărie din Constanța, autorităţile constănţene au activat Planul Roşu de intervenţie.

Explozie la o rafinărie din Constanța. Sursă foto: Pixabay.com Explozie la o rafinărie din Constanța. Sursă foto: Pixabay.com

 

 


Autorităţile constănţene au activat vineri dimineaţa Planul Roşu de intervenţie în cazul unui eveniment apărut pe platforma Rafinăriei Petromidia din Năvodari, caracterizat cu degajări foarte mari de fum. 

Planul roşu de intervenţie presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului, notează Agerpres.ro. 

La fața locului au fost trimise șase mașini de stingere, două autoscări şi trei ambulanţe SMURD. Autoritățile au anunțat că nu au fost victime, iar explozia nu a fost urmată de incendiu.


UPDATE ORA 11:45 

Compania KMG International a transmis un comunicat de presă cu privire la incidentul survenit. 


„Activitățile și operațiunile au fost oprite pentru lucrări de mentenanță, recertificarea și modernizarea a unităților de producție. Pe fondul acestora, vineri dimineață a avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă și nu au existat victime, situația fiind sub controlul forțelor de intervenție, care au răcit instalația, conform procedurilor specifice. Forțele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea”, au precizat reprezentanții KMG International.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

13 persoane, intoxicate într-o fabrică din Câmpia Turzii. A fost activat Planul Roșu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter