Național

Doi poliţişti de frontieră, înjunghiaţi de traficanţii de migranţi pe autostradă

Doi poliţişti de frontieră au fost atacaţi cu cuţitul de traficanţii de migranţi, într-o parcare de pe autostrada A1 Timişoara-Arad.

Doi polițiști de frontieră, răniți în timpul unei acțiuni de prindere a migranților/Foto: Poliția de Frontieră Doi polițiști de frontieră, răniți în timpul unei acțiuni de prindere a migranților/Foto: Poliția de Frontieră

 

 


Doi poliţişti de frontieră din Timiş au fost răniţi în noaptea de marţi spre miercuri, în timp ce executau o acţiune de prindere în flagrant a unor călăuze şi a unui grup de migranţi, în zona parcării de pe autostrada A1, Timişoara-Arad.

 


„În data de 01.05.2024, în jurul orei 03.40, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au executat o acţiune de supraveghere şi prindere în flagrant a unor călăuze şi a unui grup de migranţi, în zona parcării de pe autostrada A1, Timişoara-Arad, pe direcţia Km 501”, potrivit unei informări publicate de Poliția de Frontieră Timişoara.

Focuri de armă pentru prinderea agresorilor

În timp ce migranţii urmau să fie îmbarcaţi într-un automarfar care staţiona în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect tăietor, cu care a rănit doi dintre poliţiştii de frontieră care participau la acţiune.


Pentru a-l opri pe agresor, poliţiştii de frontieră au tras 13 focuri de armă în plan vertical. Ei au reuşit să îi captureze pe cei 8 migranţi şi pe una dintre cele trei călăuze (din Nepal, Siria şi Congo, iar călăuza din Nepal). Alți doi atacatori au reuşit să fugă şi acum sunt căutaţi.

Imediat a fost apelat numărul unic de urgenţă 112 şi s-a solicitat un echipaj medical care i-a transportat pe cei doi poliţişti de frontieră la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, pentru a le fi acordate îngrijiri medicale de specialitate.


Pe parcursul zilei de miercuri, încă doi cetăţeni străini implicaţi în activitatea de migraţie ilegală în cursul nopţii trecute, când doi poliţişti de frontieră au fost răniţi în misiune, au fost descoperiţi, fiind vorba despre un bărbat din Afganistan şi o femeie din Guineea, arată sursa citată. 

În ceea ce priveşte starea celor doi poliţişti de frontieră răniţi în cadrul acţiunii, unul dintre ei a avut răni superficiale şi a fost externat la scurt timp după ce a fost dus la spital, iar cel de-al doilea poliţist de frontieră, care a fost rănit la unul dintre picioare, a rămas internat peste noapte, fiind externat în urmă cu puţin timp.


Acţiunea de căutare şi depistare a persoanelor implicate continuă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

200.000 de țigarete de contrabandă, descoperite în mașina unui bărbat pe autostrada A3. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter