Național

Protest spontan la Guvern. Zeci de angajați solicită venituri mai mari și eliminarea discriminării salariale din administrația centrală.

Zeci de angajați din aparatul de lucru al Guvernului protestează în cadrul unei manifestări spontane în fața Palatului Victoria.

Protest spontan la Guvern, cu zeci de angajați din aparatul de lucru al premierului. Ciolacu, în campanie electorală/Foto: Giuvernul României Facebook.com Protest spontan la Guvern, cu zeci de angajați din aparatul de lucru al premierului. Ciolacu, în campanie electorală/Foto: Giuvernul României Facebook.com

 

 


Protestatarii solicită salarii mai mari și eliminarea discriminării salariale la nivelul administrației publice centrale.

La protest au participat angajați din Cancelaria prim-ministrului, Secretariatul General al Guvernului, Corpul de control, ANAP, Departamentul pentru lupta anti-fraudă ori de relații interetnice, potrivit Hotnews.ro


Protest la Guvern. Premierul Ciolacu, în campanie electorală. 

Potrivit protestatarilor, media salariilor este între 5.000 de lei și maxim 6500 de lei după 25 de ani vechime, principala nemulțumire fiind că unii angajați din instituții subordonate au salarii mai mari decât angajații din aparatul central al Guvernului.

„Noi negociem din februarie anul acesta, am așteptat să avem și prima viziune asupra execuției bugetare pe primul trimestru, înțelegem că pot fi anumite probleme sau constrângeri de ordin bugetar, dar și noi meritam să fim respectati.


Sunt subordonate care au salarii mai mari decat angajațiii din SGG sau din Cancelaria primului-ministru”, potrivit sursei citate. 

Protestul are loc în timp ce premierul Marcel Ciolacu se află în plină campanie electorală.


Tot luni, Blocul Naţional Sindical a început un protest în faţa sediului Guvernului pentru a cere reducerea fiscalităţii pe muncă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Îmbolnăvirea lui Piersic, exploatată politic. Politicienii fac pelerinaje la patul „bolnavului-comoară națională”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter