Național

Se fac ultimele pregătiri pentru procesiunea de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc

Pelerini din toată lumea vor participa, sâmbătă, la procesiunea de Rusaliile Catolice de la Şumuleu-Ciuc, considerată cea mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est

Se fac ultimele pregătiri pentru procesiunea de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc. Sursă foto: ISU Harghita Se fac ultimele pregătiri pentru procesiunea de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc. Sursă foto: ISU Harghita

 

 


Pelerini din toată lumea vor participa, sâmbătă, la procesiunea de Rusaliile Catolice de la Şumuleu-Ciuc, considerată cea mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est, organizatorii efectuând ultimele pregătiri pentru buna desfăşurare a evenimentului religios.

Unii dintre pelerini au ajuns deja la Miercurea-Ciuc, parcurgând pe jos distanţe impresionante, de peste o mie de kilometri, pentru a participa la procesiune. Vineri seara, la locul pelerinajului vor ajunge şi aproximativ trei sute de pelerini călare, în frunte cu secretarul de stat pentru politici naţionale din Guvernul Ungariei, Potápi Árpád János.

CITEȘTE ȘI:
Aproximativ 300.000 de persoane, aşteptate la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc. Pregătiri pentru cea mai mare sărbătoare religioasă din Bazinul Carpatic.
 

Aceştia vor aduce la Şumuleu Ciuc panglicile pe care se află rugăciunile celor care nu vor putea participa la eveniment, tradiţia fiind instituită în anul 2020, când pelerinajul a fost anulat, din cauza pandemiei. Pregătirile pentru acest mare eveniment au început de mai mult timp, organizatorii pelerinajului, Ordinul Franciscan, împreună cu autorităţile, punând la punct, în această săptămână, ultimele detalii.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat, în urmă cu câteva zile, că la pelerinaj sunt aşteptaţi 300.000 de oameni, cărora le-a transmis că sunt bine-veniţi şi i-a îndemnat să aibă grijă unii de ceilalţi şi să se roage împreună "pentru binele comunităţii, pentru binele ţării, pentru binele Europei".

Vineri după-amiază, circulaţia pe mai multe străzi din municipiu, aflate în apropierea locului de desfăşurare a procesiunii, va fi interzisă, fiind permis doar accesul autospecialelor de intervenţie.

De asemenea, s-au instituit reguli privind comerţul stradal şi au fost amenajate locuri pentru parcarea vehiculelor, dar şi pentru cei care vin la pelerinaj cu căruţa.

CITEȘTE ȘI:

Aproximativ 300.000 de persoane, aşteptate la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc. Pregătiri pentru cea mai mare sărbătoare religioasă din Bazinul Carpatic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter