Național

Violență în familie. Patru copii, bătuți cu cruzime de propriul tată din cauza unui geam spart. Au ajuns cu traumatisme la spital.

Caz șocant într-o comună din Botoșani, unde patru minori au ajuns la spital cu traumatisme după ce au fost bătuți cu bestialitate de tată.

Patru minori, bătuți cu bestialitate de propriul tată. Au ajuns la spital|Foto: Depositphotos.com Patru minori, bătuți cu bestialitate de propriul tată. Au ajuns la spital|Foto: Depositphotos.com

 

 


Patru copii, cu vârste între 7-11 ani, au trecut prin momente de groază, fiind bătuți de propriul tată. 

O rătăcire de moment

Copiii au fost snopiți în bătaie cu o scândură pentru că ar fi spart un geam in timp ce se jucau. Tatăl, aflat în stare de ebrietate, a invocat o rătăcire de moment după ce și-a băgat copiii în spital cu traumatisme.


CITEȘTE ȘI: 
Minor de 9 ani, bătut de concubinul mamei, în Dej. Bărbatul a fost arestat.

„În serviciul UPU pediatrie s-au prezentat patru copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani. Prezentau traumatisme cranio-faciale, cu escoliații, cu contuzii în regiunea antebraț, stabili din punct de vedere hemodinamic, au fost investigați clinic și paraclinic în serviciul de urgență și ulterior s-a decis internarea pe secția de ortopedie pentru investigații și tratament de specialitate”, potrivit reprezentanților UPU, citați de monitorulbt.ro 

Copilărie de coșmar  

Autoritățile din comuna Mileanca, județul Botoșani, au fost alertate după ce unul dintre copii a cerut ajutorul vecinilor. Aceștia au alertat-o pe directoarea școlii din localitate, care a sunat la 112.


Se pare că bărbatul își crește singur copiii de câțiva ani, după ce a fost părăsit de soție. Până în prezent, în acest caz autoritățile nu au mai înregistrat sesizări privind violența domestică. 

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru violență în familie, iar ulterior minorii vor fi preluați de asistenții sociali din cadrul Protecției Copilului.


CITEȘTE ȘI: 
Peste 4.000 de ordine de protecție provizorii emise în primele luni ale anului, în condițiile creșterii alarmante a faptelor penale în domeniul violenţei domestice

La nivel naţional, în primele patru luni din 2024, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 3,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în perioada ianuarie-aprilie au fost înregistrate 18.410 de cazuri de violență domestică, față de 17.792 de cazuri pentru aceeași perioadă din 2023. 

Din totalul victimelor (19.454) infracţiunilor de violenţă domestică 3.060 sunt minori.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Peste 4.000 de ordine de protecție provizorii emise în primele luni ale anului, în condițiile creșterii alarmante a faptelor penale în domeniul violenţei domestice

Ultimele Stiri
abonare newsletter