Național

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, pe numele de mirean Cornel Onilă, trimis în judecată pentru viol şi alte agresiuni sexuale, a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol|Foto: vremeanoua.ro Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol|Foto: vremeanoua.ro

 

 


Totodată, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru, care a executat anterior o pedeapsă privativă libertate pentru că l-ar fi şantajat pe fostul episcop ameninţând că va face publică o înregistare în care fostul prelat ar fi întreţinut raporturi homosexuale cu un elev de la Seminarul Huşi, a fost şi el condamnat pentru viol şi alte agresiuni sexuale la 15 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI: 
Caz șocant. Preot din Satu Mare, arestat pentru agresiune sexuală asupra unui minor.

Sentinţele pronunţate joi, în urma deciziei Curţii de Apel Galaţi, nu sunt definitive.


Fostul ierarh, acuzat de infracţiuni la viaţa sexuală

Procesul în care fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, era judecat pentru agresiune sexuală şi viol a fost strămutat la Curtea de Apel Galaţi, în urma unei decizii definitive a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procesul se afla în derulare la Curtea de Apel Iaşi, fostul ierarh invocând în cererea de strămutare presiunea mediatică în acest caz şi faptul că anumite detalii din dosarul său, care nu este unul public, ar fi ajuns în mass-media.


Fostul ierarh este acuzat de infracţiuni la viaţa sexuală, după ce în anul 2017 în spaţiul public au apărut unele înregistrări în care acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor, care la momentul respectiv ar fi fost elev al Seminarului Teologic „Ioan Gură de Aur” din Huşi.

Un scandal a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Huşilor, când Corneliu Bârlădeanul, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-au cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreţinea relaţii homosexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui.


Fostul episcop al Huşilor s-a retras din funcţie în luna august a anului 2017.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol, cu o singură excepție. Agresorul poate face până la 12 ani de închisoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter