Național

Tânăra care şi-a ucis prietena la Mangalia și i-a abandonat trupul în parc, condamnată definitiv la 16 ani de închisoare

Tânăra care şi-a ucis vara trecută prietena, la Mangalia, și i-a pus trupul într-un geamantan pe care l-a abandonat în parc, a fost condamnată la 16 ani de închisoare.

Tânăra care şi-a ucis prietena la Mangalia, și i-a pus trupul într-un geamantan pe care l-a abandonat în parc, condamnată la 16 ani de închisoare|Foto: pixabay.com Tânăra care şi-a ucis prietena la Mangalia, și i-a pus trupul într-un geamantan pe care l-a abandonat în parc, condamnată la 16 ani de închisoare|Foto: pixabay.com

 

 


Tânăra de 19 ani care anul trecut şi-a ucis prietena, cadavrul victimei fiind găsit sub o bancă într-un parc din Mangalia, va avea de executat 16 ani de detenţie, potrivit hotărârii definitive luate joi de Curtea de Apel Constanţa.

CITEȘTE ȘI: 
Fata găsită fără suflare în Mangalia, ucisă în camera de hotel. Noi detalii în cazul care i-a șocat pe anchetatori

La termenul de joi, judecătorii au admis contestaţia formulată de mama victimei faţă de sentinţa Tribunalului Constanţa - de 15 ani şi trei luni de închisoare, fiind cerută o pedeapsă mai mare.


Ucisă cu sânge rece. Corpul tinerei, descoperit într-un geamantan abandonat

O fată de 18 ani din Vaslui a fost găsită moartă, în august 2023, corpul acesteia fiind descoperit într-un geamantan, sub o bancă dintr-un parc din municipiul Mangalia. Cadavrul prezenta urme de violenţă.

Surse din anchetă au arătat, la acel moment, că presupusa autoare a faptei şi victima erau prietene, iar între ele ar fi apărut un conflict spontan, după ce victima şi-ar fi înşelat iubitul şi apoi i-ar fi cerut prietenei sale să nu îi spună acestuia adevărul.


Cele două fete se cunoşteau din copilărie şi veniseră împreună pe litoral, unde se angajaseră cameriste la un hotel.

În aprilie 2024, Tribunalul Constanţa a condamnat-o pe inculpată la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, stabilind şi pedepse de câte 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, respectiv pentru operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, dar şi de 9 luni pentru acces ilegal la un sistem informatic.


Magistraţii au dispus contopirea pedepselor şi au aplicat inculpatei sentinţa cea mai grea - a închisorii de 12 ani şi 6 luni, la care s-a adăugat o treime din totalul celorlalte, urmând ca acesteia să-i fie aplicată în final pedeapsa rezultantă a închisorii de 15 ani şi 3 luni.

Magistrații au dat pedeapsa cea mai grea

În urma deciziei de joi, tânăra de 19 ani care și-a ucis prietena a fost condamnată definitiv la 16 ani de detenție. 


„În baza (...) admite apelul declarat de partea civilă Anăcuţă Paulina împotriva sentinţei penale nr. 148/10.04.2024 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul (...) desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând: În baza (...) condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela - la pedeapsa închisorii de 13 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor (faptă săvârşită la data de 05/06.08.2023). În baza (...) condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (faptă săvârşită la data de 06.08.2023). În baza (...) condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic (faptă săvârşită la data de 06.08.2023). 

Menţine pedepsele de 3 ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (faptă săvârşită la data de 06.08.2023) (...) şi de 3 ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar (faptă săvârşită la data de 06.08.2023) (...), aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 13 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 3 ani închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa de 16 ani închisoare. (...) Definitivă. Pronunţată, (...) astăzi, 4 iulie 2024", se arată în soluţia pe scurt dată de judecători.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fata găsită fără suflare în Mangalia, ucisă în camera de hotel. Noi detalii în cazul care i-a șocat pe anchetatori

Cadavrul unei minore de 12 ani, găsit într-un parc din Mangalia. Fetița prezenta urme de violență pe corp.

Ultimele Stiri
abonare newsletter