Național

Turistă ucisă de urs în munții Bucegi

O turistă a fost ucisă de un urs în munţii Bucegi, marţi, 9 iulie. Un bărbat a alertat salvamontiştii.

Turistă ucisă de urs în munții Bucegi. Un bărbat a alertat salvamontiștii. | Foto: pixabay.com Turistă ucisă de urs în munții Bucegi. Un bărbat a alertat salvamontiștii. | Foto: pixabay.com

 

 


Turista care a fost atacată, marţi, de un urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Bucegi a fost găsită decedată, intervenţia de recuperare a trupului fiind extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului.

 


„Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă. Echipa a coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare fiind extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani", transmite Salvamont Prahova.

Un bărbat a alertat salvamontiștii

Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în Buşteni.


„În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoană de sex feminin este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuţiile cu acesta, persoana de sex feminin a fost târată de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima", a transmis anterior Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un urs a intrat în curtea unui liceu din Miercurea Ciuc. Animalul a fost împușcat

Turistă în România, mușcată de un pui de urs în încercarea de a face un selfie

Ultimele Stiri
abonare newsletter