Național

Alexandru Tomescu a susținut un concert la 2.000 de metri altitudine. Sonetele lui Bach au răsunat în munţii Bucegi, pe o vioară Stradivarius.

Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu a susținut duminică un concert de vioară la 2.000 de metri altitudine, la cabana Caraiman.

Alexandru Tomescu a susținut un concert la 2.000 de metri altitudine. Sonetele lui Bach au răsunat în munţii Bucegi, cu o vioară Stradivarius. | Foto: Loredana Diacu – captură video - Facebook Alexandru Tomescu a susținut un concert la 2.000 de metri altitudine. Sonetele lui Bach au răsunat în munţii Bucegi, cu o vioară Stradivarius. | Foto: Loredana Diacu – captură video - Facebook

 

 


Duminică, 14 iulie, a avut loc un concert în inima Bucegiului; susținut de Alexandru Tomescu. Artistul a cântat având o vioară Stradivarius, la cabana Caraiman. Sute de oameni au urcat până acolo pentru a asista la concert. Au fost prezenți 2000 de oameni, pe durata celor două ore de muzică. 

 


„Ieri Bucegii au devenit o «catedrală» a muzicii. Sus, pe platou, acolo unde pare că dacă te ridici puțin pe vârfuri atingi norii cu mâna, au răsunat, mai sublim că oriunde, acordurile muzicii lui Bach. Bach interpretat de violonistul Alexandru Tomescu pe o regină a viorilor, o vioară Stradivarius”, a scris jurnalista Loredana Diacu, prezentă la concert, potrivit presshub.ro.

„Ne mirăm că România se manelizează”

Publicul avea așteptarea de a fi prezenți la concert numeroase televiziuni, deoarece aceste tipuri de recitale sunt destul de rare. „Nu auzi în fiecare zi acordurile unei viori Stradivarius la peste 2000 de metri. E ceva nu doar foarte frumos, ci și inedit”, a mai adăugat sursa citată.


Jurnalista a declarat că au fost prezenți foarte mulți oameni, încât spațiul a devenit neîncăpător. Singurele camere prezente erau cele ale fotografilor și organizatorilor care luau cadre. 

„Dar nada, nicio cameră de televiziune. Doar montaniarzi melomani filmând cu telefoanele, niște aparate foto și, bineînțeles, organizatorii care luau cadre. Da, cultura «nu vinde», iar televiziunile trebuie să vândă, să facă bani. Conceptul de responsabilitate socială a devenit ceva desuet, ridicol chiar. Ne mirăm că Romănia se manelizează, dar pe ecranele TV se promovează maneliști, cocalari, fițe în tendințe, nore pentru soacrele nu știu cui și insule unde vedem cine înșeală cu cine etc”, a mai declarat jurnalista. 


Material realizat de Alina Petric

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vioara Stradivarius Elder-Voicu a răsunat în Piața Unirii la concertul lui Alexandru Tomescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter