Național

Premierul Ciolacu se face că nu vede că ministrul Rafila a acoperit situația morților suspecte de la spitalul „Sf. Pantelimon” printr-un control mincinos

„Sf. Pantelimon”: Ciolacu, protecție pentru Rafila. Premierul Ciolacu se face că nu vede că ministrul Rafila a acoperit situația morților suspecte de la spitalul „Sf. Pantelimon” printr-un control mincinos.

„Sf. Pantelimon”: Ciolacu, protecție pentru Rafila. |Foto: ATI Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București „Sf. Pantelimon”: Ciolacu, protecție pentru Rafila. |Foto: ATI Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București

 

 


„Sf. Pantelimon”: Ciolacu, protecție pentru Rafila. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că, în situaţia în care acuzaţiile sunt probate, toţi vinovaţii în cazul de la Spitalul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare, menţionând că, dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative şi medicale, nu va ezita să ceară demisii „de sus până jos, la minister, spital şi Colegiul Medicilor”, notează Defapt.ro

Premierul așteaptă rechizitoriul procurorilor

„Categoric, toţi vinovaţii în cazul de la Spitalul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Acuzaţia de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată. Am văzut că Ministerul Sănătăţii a colaborat cu Parchetul la această anchetă din prima zi.


CITEȘTE ȘI: 
Cele două doctorițe de la un spital din București acuzate de omor calificat, arestate preventiv

Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative şi medicale nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la minister, spital şi Colegiul Medicilor”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a solicitat politicienilor să nu folosească această dramă în scop electoral.


„Până atunci, însă, le solicit politicienilor, deoarece suntem în campanie electorală, care vor să folosească această dramă în scop electoral, să caute alte subiecte şi, Slavă Domnului, sunt subiecte importante care nu pot fi ascunse”, a subliniat prim-ministrul.

„Sf. Pantelimon”: Ciolacu, protecție pentru Rafila

Ciolacu, însă, a încercat o manipulare ieftină atunci când s-a referit la controalele administrative, semnalează Defapt.ro


Este acum cunoscut, după o dezvăluire a DeFapt.ro, că ministrul Rafila doar a mimat că a controlat situația de la „Sf. Pantelimon”.

CITEȘTE ȘI: 
Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la un spital din București. 20 de pacienți ar fi murit în patru zile la secția ATI a unității medicale, după administrarea incorectă a unui medicament.

Astfel, deși a anunțat public că trimite o echipă de control care să lămurească situația morților suspecte, Rafila a făcut cu totul altceva.


Citește continuarea articolului pe Defapt.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum lichida doctorița poreclită de colegi „doamna cu coasa” pacienții să elibereze paturile

Cazul pacientului mort într-un spital din București. Managerul spitalului a demisionat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter