Național

Dezastru în Vama Veche, în urma ploilor abundente. Plaje distruse, case inundate și mașini luate de apă.

Ploile torențiale au făcut prăpăd în stațiunile frecventate de români, unde apa a măturat tot din cale. Vama Veche a fost devastată de una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani.

Dezastru pe litoral, în urma fenomenelor meteo extreme. Plaja din Vama Veche, devastată de cea mai puternică furtună din ultimii ani|Foto: Meteoplus-Facebook Dezastru pe litoral, în urma fenomenelor meteo extreme. Plaja din Vama Veche, devastată de cea mai puternică furtună din ultimii ani|Foto: Meteoplus-Facebook

 

 


Ploile torențiale au făcut prăpăd în Constanța, unde în decurs de 48 de ore a plouat cât pentru patru luni. Peste 500 de apeluri care semnalau diverse situaţii de urgenţă înregistrate în urma fenomenelor meteo extreme din judeţul Constanţa în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă au fost înregistrate de ISU Dobrogea.

Ploile abundente au făcut prăpăd în Vama Veche|Foto: Meteoplus-Facebook

Plaja din Vama Veche, distrusă de furtună

În stațiunea Vama Veche, în urma ploilor abundente maşinile au fost luate de apă, iar zona teraselor și șezlongurile au fost pur și simplu spulberate de furtună. 


Plaja din Vama Veche, spulberată de furtună|Foto: Meteoplus-Facebook
Vama Veche, devastată de ploile torențiale|Foto: Meteoplus-Facebook

În celelalte staţiuni, din cauza precipitațiilor abundente, străzile au devenit impracticabile. 

Peste 300 de pompieri au fost mobilizați în teren, cu 21 de mijloace de intervenţie, pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună.


„Situaţia este în dinamică, colegii sunt în teren şi rămânem la datorie până la înlăturarea tuturor efectelor negative”, potrivit informării transmise de pompieri. 

Cod Roșu prelungit de inundații

Hidrologii au prelungit Codul Roșu de inundații până duminică la ora 12.00


Străzi inundate și mașini luate de apă|Foto: Meteoplus-Facebook

„În cursul acestei dimineți, hidrologii I.N.H.G.A. au prelungit Codul Roșu pentru râurile din jumătatea de sud a judeţului Constanţa, până mâine, la ora 12:00”, arată reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. 

Totodată, râurile din județul Constanța se află sub incidența Codului Portocaliu până mâine, la ora 16:00, iar Codul Galben este activ până duminică, la miezul nopții, pe râurile din Dobrogea, în județele Constanța și Tulcea.


sursa:  Meteoplus-Facebook

Avertizarea Hidrologică Codu Roșu vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale. 

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Inspectortatul General pentru Situații de Urgență a emis patru mesaje Ro-Alert de avertizare a populației din zonă cu privire la fenomenele meteo extreme. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rupere de nori în Cluj-Napoca. Străzi inundate și mașini acoperite de ape! FOTO-VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter