Național

Pensiile militare sub 3.000 de lei ar putea să nu mai fie impozitate. Aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură.

Militarii ar putea beneficia de majorarea plafonului lunar al pensiilor neimpozabile, de la 2.000 lei la 3.000 de lei.

Pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor fi impozitate. Propunerea Ministerului Finanțelor|Foto: Ministerul Apărării Naționale Pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor fi impozitate. Propunerea Ministerului Finanțelor|Foto: Ministerul Apărării Naționale

 

 


Ministerul Finanţelor propune majorarea la 3.000 de lei a plafonului lunar neimpozabil şi în cazul pensiilor militare de stat acordate în baza Legii nr. 223/2015, începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.

Plafonul lunar al pensiilor neimpozabile, majorat în cazul militarilor

„Se propune majorarea plafonului lunar neimpozabil, de la 2.000 lei la 3.000 de lei, şi în cazul pensiilor militare de stat acordate în baza Legii nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, de la aceeaşi dată de la care această măsură se aplică în cazul pensiilor stabilite pe baza principiului contributivităţii, respectiv, începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024", se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, publicat marţi seara de Ministerul de Finanțe. 


CITEȘTE ȘI: 
Ce documente sunt necesare pentru „mica recalculare” a pensiilor și cine poate beneficia de valorificarea veniturilor nepermanente. Casa de Pensii Cluj: „Recalcularea se va face pentru toți cei care vin cu adeverințe”.

Propunerea vine în contextul în care, începând cu veniturile din pensii aferente lunii octombrie 2024, în cazul veniturilor din pensii stabilite pe baza principiului contributivităţii, plafonul lunar neimpozabil, care se deduce din venitul din pensie, a fost majorat de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Potrivit ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură.


„Reamintesc că legea adoptată recent în Parlament privind creşterea plafonului neimpozabil pentru pensii de la 2.000 de lei la 3.000 de lei s-a referit doar la pensiile bazate pe contributivitate, deci nu a inclus şi pensiile ocupaţionale, adică cele ale pensionarilor militari. Este, aşadar, o măsură de justiţie şi echitate, care vine în întâmpinarea nevoilor reale ale celor care contribuie la securitatea naţională, indiferent de contextul economic”, a scris ministrul Finanțelor, Marcel Boloş pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege prin care este crescut plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 170.000 de pensii, recalculate în Cluj. Casa Județeană de Pensii: „Beneficiarii rămân cu cuantumul cel mai avantajos”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter