Național

Un preot din Botoșani a murit în spital în urma infectării cu virusul West Nile

Un preot din Botoșani a murit, joi, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași în urma infecției cu virusul West Nile.

Un preot din Botoșani a murit în spital în urma infectării cu virusul West Nile|Foto: Parohia Izvorul Tămăduirii-Facebook Un preot din Botoșani a murit în spital în urma infectării cu virusul West Nile|Foto: Parohia Izvorul Tămăduirii-Facebook

 

 


Decesul a survenit după o perioadă de trei săptămâni de luptă cu virusul West Nile. 

Părintele Ioan Alupoaiei se afla în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași încă de la mijlocul lunii august, unde a fost depistată infecția cu virusul West Nile


CITEȘTE ȘI: 
INSP avertizează: Temperaturile ridicate și valurile de căldură favorizează apariția anumitor boli.

Pacientul în vârstă de 62 de ani ar fi avut o evoluție aparent bună, însă ulterior starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit. 

„Cu durere în suflet vă aducem la cunoștință că fratele nostru, părintele Ioan Alupoaiei, s-a mutat în veșnicie. Să-l pomenim fiecare din frățiile noastre timp de 40 de zile. 62 de ani de viață. Dumnezeu să-l ierte”, au anunțat reprezentanții Protopopiatului Botoșani, potrivit monitoruldebotoșani.ro


De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile au fost înregistrate 54 de cazuri, dintre care 48 confirmate şi 6 probabile, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Cinci persoane au murit în urma infecției cu virusul West Nile, iar ultimul deces a fost confirmat în județul Sălaj, în cazul unui bărbat în vârstă de 76 de ani. 


Recomandări pentru evitarea infecției cu West Nile

Măsuri de protecție împotriva infecției cu virusul West Nile.

Specialiștii recomandă evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcămintea cu mâneci lungi şi pantaloni lungi. Utilizarea substanţelor chimice repelente pentru ţânţari.


Astfel, populația este sfătuită să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Circa 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi simptome precum febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii vă recomandă să vă prezentaţi la cel mai apropiat cabinet medical.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primul caz de infecție cu virusul West Nile confirmat în acest sezon în România

abonare newsletter