Politică

Zaharia face curăţenie printre conservatori

<p>Conservatorii clujeni au pornit „cu stângul” în USL.</p> <p>După ce s-au organizat şi reorganizat de câteva ori în ultimii ani, conservatorii clujeni au reuşit - spun ei - să se revigoreze puţin şi să intre într-o alianţă.</p> <p>La scurt timp după intrarea în Uniunea Social Liberală (USL), liderii PC de la Cluj au început să se certe din nou. Şeful de la municipiu, Viorel Timoce, ar putea rămâne fără funcţie sau mai rău, ar putea fi exclus din partid.</p> <h4>Scaunul lui Timoce „se zgâlţâie”</h4> <p>Liderul conservatorilor de la Cluj, Adrian Zaharia, a explicat pentru monitorul că tensiunile dintre el şi preşedintele de la municipiu, Viorel Timoce, există de multă vreme. Iar asta pentru că Timoce ar fi încălcat statutul partidului de mai multe ori, spune Zaharia.</p>

„A uitat că este sub sigla unui partid. Şi nu este un SRL. Viorel Timoce SRL”, susţine ironic preşedintele PC Cluj. De asemenea, Zaharia a declarat că propunerile de schimbare din funcţia de şef interimar la muncipiu au venit din mai multe părţi: „A încălcat statutul de câteva ori, nu a ţinut cont de hotărârile Biroului Judeţean al partidului. De exemplu, a numit un Birou Executiv fără avizul de la judeţ, a adus membri noi care nu au avut avizul Consiliului de Conducere Judeţean”, a explicat Zaharia. El a adăugat că propunerile de excludere din partid a lui Timoce şi shimbarea lui din funcţie au venit atât din partea lui, cât şi din partea colegilor de partid. Potrivit preşedintelui PC Cluj, „mişcările” care vor avea loc cu ocazia noilor „reorganizări” au fost acceptate atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Dacă Viorel Timoce va rămâne „pe dinafară”, va fi numit un nou interimar. Timoce ocupă funcţia de lider la municipiu din luna septembrie a anului trecut.

“Timoce SRL” dă replica

La rândul său, preşedintele PC Cluj-Napoca nu se fereşte să îi dea replica mai tânărului său coleg. „Sunt probleme interne, iar rufele trebuie spălate în familie. Nu comentez ideile lui Zaharia, ca tânăr nepolitician ce este. Nu are experienţă, a intrat în politică acum şase luni, deci nu are experienţă. Nu consider că am încălcat statutul partidului. În general am vorbit în nume propriu, nu în numele partidului şi atunci când am dat declaraţii în presă”, a declarat Timoce.

abonare newsletter