Politică

Cinci firme au depus oferte pentru scaunele “Cluj Arena”

<p><img src="documente/stories/02_februarie/16_ziua/stadion-cluj-arena1.jpg" border="0" alt="Stadion Cluj Arena" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Scaunele ce vor fi montate pe noua arenă sportivă a judeţului Cluj vor arăta exact ca şi cele de pe stadionul “Allianz Arena” din Munchen: sunt ergonomice, iar în interior au un strat de aer.</p> <p>Compania clujeană ACI SA, care se află în fruntea consorţiului ce construieşte stadionul “Cluj Arena”, a primit ieri cinci oferte la procedura de achiziţie organizată în vederea furnizării scaunelor.</p> <p>Totuşi, compania a refuzat să facă publice numele ofertanţilor şi valoarea ofertelor primite.</p> <p>“Am primit un număr de cinci oferte, dar nu putem să facem publice mai multe informaţii. Dacă doresc, cei de la Consiliul Judeţean ar putea spune mai multe”, a precizat directorul ACI Cluj, Dorin Aşchilean.</p>

 

Termenul de depunere a ofertelor la preselecţie de oferte organizată de ACI Cluj a expirat ieri, la ora 12. Cu toate acestea, nici reprezentanţii Consiliului Judeţean nu s-au arătat dispuşi să dea mai multe detalii despre procedură.


“Nu e treaba noastră cum îşi alege constructorul furnizorul de scaune. Noi am încheiat un contract prin care constructorul este obligat să ne livreze întreg stadionul la cheie”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Scaunele care vor fi montate pe “Cluj Arena” vor arăta exact ca şi cele de pe stadionul “Allianz Arena” din Munchen. Modelul respectiv de scaune a fost realizat de firma elveţiană de arhitectură Herzog & de Meuron. Modelul a fost ales de proiectanţii arenei din Cluj pentru că are un plus de confort faţă de celelalte modele: forma scaunelor este ergonomică, acestea având şi un strat de aer în interior.


Scaunele de pe “Cluj Arena” vor avea trei nuanţe diferite, pornindu-se de la un gri deschis, aproape alb şi ajungându-se până la o culoare apropiată de cea a structurii de metal a stadionului. Firmele care au participat la preselecţia de oferte organizată de ACI au trebuit să facă dovadă cumpărării licenţei pentru realizarea scaunelor, vândută de firma elveţiană Herzog & de Meuron după finalizarea “Allianz Arena”.

Lucrările la stadionul din Cluj-Napoca au ca termen de finalizare vara acestui an, inaugurarea oficială fiind programată pentru luna septembrie. M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter