Politică

Pista de 2.100 m, scoasă la licitaţie

<p>Viitoarea pistă de 3.500 de metri a aeroportului clujean va fi construită în două etape: întâi până la 2.100 de metri, apoi restul.</p> <p>Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a publicat ieri, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul de participare pentru contractul de achiziţii publice privind construirea pistei de decolare–aterizare de 3.500 m, etapa I, şi suprafeţele aferente de mişcare.</p> <p>“Este vorba despre primii 2.100 de metri ai viitoarei piste, pentru care există în acest moment şi terenul şi resursa financiară. În paralel, vom continua demersurile privind exproprierile şi celelalte proceduri care au în vedere suprafaţa în continuare, urmând ca în perioada următoare să demarăm procedurile care vizează şi construirea ultimei părţi a pistei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.</p>

Valoarea estimată a contractului este de 39,9 milioane de euro, modalitatea de finanţare fiind din fonduri proprii, credite bancare, fonduri externe nerambursabile, alocaţii bugetare şi alte fonduri legal constituite cu destinaţia de investiţii. Principalul criteriu de atribuire a licitaţiei va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, ponderea preţului ofertei fiind de 60%, în timp ce 40% va conta durata de execuţie a lucrărilor.

Ofertele, depuse până în 7 aprilie

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este de data de 4 aprilie, ora 12.00, documentaţia fiind disponibilă la sediul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 7 aprilie, ora 09. Ofertele vor fi deschise la ora 11 a aceleiaşi zile.


Vă reamintim că, anul trecut, Consiliul Judeţean a mai avut tentativă eşuată de a demara investiţia pentru pista de 3.500 de metri. La vremea respectivă, au fost scoase la licitaţie lucrările pentru întreaga lungime a pistei de 3.500 de metri, iar metoda de finanţare aleasă a fost creditul furnizor. La licitaţie s-a prezentat un singur ofertant, firma bucureşteană Romstrade, a cărei ofertă nu a fost pe placul administraţiei judeţene. Practic, oferta Romstrade a fost respinsă de două ori de comisia de evaluare a Consiliului Judeţean. După respingerea iniţială a ofertei, comisia a fost nevoită să o reanalizeze ca urmare a unei contestaţii depuse de Romstrade.

Ultimele Stiri
abonare newsletter