Politică

Trotuare pe Bună Ziua, din acest an

<p>Primarul Sorin Apostu, s-a întâlnit ieri, cu ocazia unei consultări publice, cu mai mulţi locuitori ai cartierului Bună Ziua.</p> <p>Cu acest prilej, Apostu i-a informat pe cetăţenii din zonă că municipalitatea intenţionează să reabiliteze strada în acest an, după darea în folosinţă a centurii Vâlcele-Apahida şi scoaterea traficului greu din oraş. Reabilitarea va consta inclusiv în amenajarea de trotuare în zonă şi de alveole pentru staţiile de autobuz.</p> <p>„Împreună cu cei de la Drumurile Naţionale, dorim ca din primăvară să începem execuţia unui trotuar pe partea cu magazinul Plus. Ulterior va fi amenajat un trotuar şi pe cealaltă parte a străzii. Autorizaţia dată celor care au construit magazinul a fost condiţionată de o retragere pentru formarea unui trotuar pe toată strada Bună Ziua. De asemenea, dorim amenajarea unor alveole pentru mijloacele de transport în comun pentru a creşte numărul acestora”, i-a informat primarul pe cetăţenii din Bună Ziua. Apostu a mai informat că trotuarul va avea o lăţime de doi metri.</p>

Proprietarii terenurilor de la stradă vor fi consultaţi de Primărie în vederea cedării unei suprafeţe pentru realizarea viitoarelor trotuare. „Terenurile şi apartamentele din zonă vor căpăta o altă valoare odată cu această investiţie. Trebuie să ştiţi că nu va fi vorba despre un schimb de terenuri, nici de expropieri, ci despre o înţelegere: avem sau nu trotuar. Deocamdată încercăm să obţinem măcar acordul verbal al dumneavoastră”, a solicitat primarul.

Într-o primă fază, municipalitatea încearcă să actualizeze baza de date cu proprietarii din zonă astfel încât să poată continua demersurile în vederea amenajării trotuarelor. Odată cu scoaterea traficului greu din zonă, strada Bună Ziua va avea, pe lângă trotuare, iluminat public şi treceri de pietoni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter