Politică
Politica de coeziune, „lipiciul” care ține UE împreună
Politica de coeziune este „acel lipici care ţine UE împreună” şi autorităţile române sunt pregătite să pună în aplicare proiecte de miliarde de euro, dar au nevoie de bani, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Emil Boc.
Emil Boc la Sibiu/ Foto: mesageruldesibiu.ro
Politica de coeziune este „acel lipici care ţine UE împreună” şi autorităţile române sunt pregătite să pună în aplicare proiecte de miliarde de euro, dar au nevoie de bani, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Emil Boc, preşedintele Comisiei pentru politica de coeziune teritorială şi bugetul UE a Comitetului Regiunilor.
Printre participanții la întâlnirile de la Sibiu se află și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, membră în Comitetul European al Regiunilor, Vasco Alves Cordeiro, președintele Comitetului European al Regiunilor, Adrian Răulea, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene sau Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și președintele Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE a Comitetului Regiunilor.
Boc despre politica de coeziune: „Este acel «lipici» care ține Uniunea Europeană împreună”
Emil Boc, primarul Clujului și președintele Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE a Comitetului Regiunilor a explicat de ce este importantă politica de coeziune a UE.
„De fapt ce este această politică de coeziune de care tot vorbim? Este acel «lipici» care ține Uniunea Europeană împreună. Scopul ei este să diminueze decalajele de dezvoltare dintre țări, regiuni, orașe ale Uniunii Europene. Evident că politica de coeziune se adresează tuturor statelor din UE, însă principalii beneficiari sunt cei care au o situație economică mai dificilă.
Politica de coeziune este și trebuie să rămână o politică pentru toate statele din UE. Nu cred că veți găsi un sat, nu o comună, oraș sau regiune din România care să nu fi beneficiat de politica de coeziune. Ea a schimbat în bine viața a milioane de români, de la aderarea din 2007. Sunt peste 70 de miliarde de euro care au intrat în România și s-au concretizat în școli, creșe, grădinițe, drumuri, străzi, spații verzi, piste de biciclete, autostrăzi”, a explicat Emil Boc, citat de mesageruldesibiu.ro
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: