Politică

Europarlamentarul clujean Daniel Buda (PNL), despre discuțiile din coaliție pe tema comasării alegerilor: „Actul de guvernare nu este afectat sub nicio formă”

Ședința coaliției de duminică ce viza noi discuții pentru comasarea alegerilor a fost amânată, după ce, nici vineri, liderii celor două partide de la guvernare nu au reușit să ajungă la un consens. Alte discuții ar putea avea loc miercuri.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda (PNL)  Foto: Daniel Buda Facebook Europarlamentarul clujean Daniel Buda (PNL) Foto: Daniel Buda Facebook

 

De mai bine de o săptămână, partidele care alcătuiesc coaliția de guvernare nu reușesc să ajungă la un consens în ce privește comasarea alegerilor. Mărul discordiei este candidatura la prezidențiale, ambele partide vrând să își impună propriul candidat - PSD pe Marcel Ciolacu iar PNL pe Nicolae Ciucă.   

Europarlamentarul clujean Daniel Buda (PNL) spune că, indiferent de stadiul discuțiilor dintre liderii celor două partide, actul guvernării nu este afectat. „Cele două partide vor discuta aceste aspecte (n.red legate de comasarea alegerilor) pentru a găsi cea mai bună formulă astfel încât pe de o parte să asigurăm o bună participare la vot, pe de altă parte, să asigurăm procesul corect în ceea ce înseamnă acest an electoral extrem de complex din perspectiva numărului mare de scrutinuri. La momentul la care se va lua o decizie cu siguranță că și unii și alții o vom comunica.



Vreau să fac o precizare cât se poate de clară, legat de declarațiile unora sau altora din spațiul public. Faptul că se discută, în momentul de față, între liderii partidelor politice aceste aspecte, actul de guvernare nu este afectat sub nicio formă. Țara se guvernează, dacă vă uitați puțin în spațiul public vedeți că suntem deja la o cotă procentuală de absorbție a fondurilor europene din PNRR peste 22 la sută, mă bucură fosrte mult că România face pași concreți în această direcție, se deschid șantiere de autostrăzi, se guvernează pe zona de învățământ, se încearcă găsirea unor soluții în zona medicală, să nu creadă cineva că stăm blocați în faptul că 4-5 oameni de la fiecare partid discută niște aspecte legate de comasate. Țara merge mai departe li guvernarea, așa cum am spus dă roade, plecând de la ceea ce înseamnă absorbția fondurilor europene”, a declarat Daniel Buda pentru monitorulcj.ro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 


 

CITEȘTE ȘI:

Europarlamentarul clujean Daniel Buda: „Nu cred că în acest moment putem vorbi de ruperea coaliției de guvernare!”

Locale comasate cu europarlamentare? Daniel Buda (PNL): „Nu există niciun impediment legal și procedural, legile din România permit acest lucru”

Etichete: Daniel Buda pnl psd
Ultimele Stiri
abonare newsletter