Politică
Reprezentantul PMP în Biroul Electoral Central, respins la propunerea PSD, deși acesta este partid europarlamentar
Reprezentanţii PMP acuză că, la propunerea membrului PSD din Biroul Electoral Central, a fost respins reprezentatul PMP în BEC. Ei mai spun că această decizie vine la doar o săptămână după ce Guvernul PSD-PNL a decis, prin intermediul ordonanţei de urgenţă privind comasarea alegerilor.
Eugen Tomac, Cătălin Drulă și Ludovic Orban/ Foto: Cătălin Drulă - Facebook
Reprezentanţii PMP acuză că, la propunerea membrului PSD din Biroul Electoral Central, a fost respins reprezentatul PMP în BEC. Ei mai spun că această decizie vine la doar o săptămână după ce Guvernul PSD-PNL a decis, prin intermediul ordonanţei de urgenţă privind comasarea alegerilor, eliminarea PMP din secţiile de vot.
„PMP rămâne unit, chiar dacă atacurile la adresa noastră continuă! Deși PMP a avut două Congrese în care a fost aleasă conducerea statutară a partidului, de doi ani este blocată în justișie publicarea procesului verbal al alegerilor în registrul partidelor politice. Miza: desființarea PMP. După PSD și PNL, Partidul Mișcarea Populară este al treilea partid ca număr de aleși locali în Romania, cu peste 2.300 de aleși locali.
Din clipa în care PMP a decis, prin forurile sale statutare validate de instanța, implicarea în construcția polului politic «Dreapta Unită», practic am devenit cel mai hărțuit partid din România. Împotriva PMP sunt deschise în instanță zeci de procese, iar AEP a tăiat subvenția primită conform legii în iunie 2023, la un an după alegerea în februarie 2022 a președintelui Eugen Tomac, exact când au început negocierile privind formarea polului de dreapta”, arată postarea de sâmbătă, pe pagina de Facebook a partidului.
Partidul Mișcarea Populara, prin decizia Colegiului National, forul cel mai important după congres, a hotărât desemnarea reprezentatului PMP în Biroul Electoral Central.
„Conform legii, PMP, fiind partid europarlamentar, are dreptul de a desemna un reprezentat în BEC. La propunerea membrului PSD din BEC, a fost respins reprezentatul PMP în BEC”, mai arata postarea de pe reteaua de socializare.
„Această decizie vine la doar o săptămână după ce Guvernul PSD-PNL a decis, prin intermediul OUG privind comasarea alegerilor, eliminarea PMP din secţiile de vot. PMP condamnă această decizie profund nedreaptă şi o consideră un derapaj major. Prin aceste decizii este atacată direct opoziţia democratică din România şi afectat profund întregul proces electoral. Vom contesta în cel mai scurt timp posibil această decizie. Partidul Comasat Român PSD-PNL îşi doreşte alegeri fără opoziţie. Noi rămânem ferm angajaţi alături de colegii din USR şi Forţa Dreptei să construim, prin «Dreapta Unită», un viitor pe care românii îl merită!”, mai spune sursa citată.
Şi partidul Forţa Dreptei a reclamat „abuzul incredibil comis împotriva partidelor politice de Opoziţie, referitor la participarea reprezentanţilor în Biroului Electoral Central”.
Forța Dreptei reclamă refuzul calităţii de membru al BEC
Potrivit unui comunicat, atât reprezentantului propus de Forța Dreptei, cât și celui propus de Partidul Mișcarea Populară le-a fost refuzată calitatea de membru al Biroului Electoral Central, în ciuda temeiurilor legale evidente care dau drept de reprezentare celor două partide, susține Alianța.
Forța Dreptei va utiliza toate căile legale pentru a contesta decizia adoptată sâmbătă la nivelul BEC, urmând să se adreseze Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru remedierea acestei situații care, afirmă Forța Dreptei, pune sub semnul întrebării corecta desfășurare a alegerilor, se mai precizează în comunicat citat de Radio România Actualități.
Biroul Electoral Central (BEC) a respins, duminică, protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: