Politică

Emil Boc, întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România: „Am discutat în special despre componenta de inovare din Cluj”

Emil Boc a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Giles Portman.

Emil Boc, întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România/Foto: Emil Boc - Facebook Emil Boc, întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România/Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Emil Boc a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Giles Portman. Municipiul Cluj-Napoca se bucură de recunoaștere la nivel international în variate domenii, de la proiecte internaționale, din fonduri europene și norvegiene la performanța în domenii precum educație, medicină, inovare, IT.

 


„Am avut o întrevedere cu dl Giles Portman, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România. Principalele teme abordate au fost fenomenul de „exod al creierelor” și importanța investițiilor în creșterea calității aici, acasă - brain drain & brain gain, dezvoltarea Clujului în ultimul deceniu, viziunea și strategia de dezvoltare a municipiului și zonei metropolitane pentru 2030 și 2050, proiectele majore de infrastructură precum Centura metropolitană, metroul, Spitalul Regional Cluj, importanța Aeroportului județean „Avram Iancu” în conectivitatea Clujului cu Marea Britanie, dezvoltarea ecosistemului local de inovare și impactul pe care Clujul îl are deja la nivel european; rolul inovării și al noilor tehnologii în viața de zi cu zi a oamenilor, posibilitățile de extindere a colaborărilor la nivel economic, universitar, cultural, social între Cluj și U.K., provocările comunității noastre și oportunitățile pe care urmărim să le fructificăm având la bază avantajele competitive ale Clujului, precum resursa umană bine pregătită și contextul național, european, importanța stabilității și promovării valorilor democratice”, a declarat Emil Boc. 

Edilul a transmis că a participat, împreună cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, la un tur cu autobuzul cu hidrogen


„Am avut ocazia, în cursul șederii domnului Ambasador Portman în orașul nostru, să discutăm în mod special de componenta de inovare. Am participat împreună la un tur cu autobuzul cu hidrogen - care a fost testat cu pasageri în cursul săptămânii trecute. În acest context, am schimbat exemple de bună practică, E.S. s-a familiarizat cu ecosistemul clujean și am analizat posibilitățile concrete de extindere a colaborărilor comune”, a mai transmis Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România: „Am vorbit despre proiectele majore ale Clujului”

Transportul viitorului! Autobuz cu hidrogen pe străzile din Cluj-Napoca. Emil Boc: „Este un deschizător de drum”

Ultimele Stiri
abonare newsletter