Politică

Programul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean pune accent pe soluții care vor asigura o dezvoltare accelerată și profundă la nivelul întregului județ (P)

Clujul este unul din județele fruntașe din punct de vedere al PIB-ului/per capita.

- -

 

 


Clujul este unul din județele fruntașe din punct de vedere al PIB-ului/per capita. Acest lucru nu se vede însă în calitatea vieții asigurate clujenilor de actuala administrație județeană. Întârzierile, amânările, ca și lipsa de viziune și capacitate în a derula proiecte mari, de anvergură, au compromis oportunități importante de dezvoltare ale Clujului în ultimii 4 ani. 

 


Calitatea serviciilor asigurate de Consiliul Județean și instituțiile și întreprinderile subordonate e nevoie să ajungă în următorii ani la nivelul așteptărilor firești ale clujenilor, ca și al bugetului consistent al acestor entități, de peste 300 de milioane de euro doar în 2024.

Alianța Dreapta Unită a pregătit un plan de măsuri dedicat fiecărui aspect al vieții comunității clujene. Odată implementat, va avea un impact poziv la nivelul întregului județ. Ce ne dorim?


Clujul bine conectat intern și cu regiunea, cu transport acccesibil și eficient! Vrem ca în maxim o oră să se poată ajunge la Cluj-Napoca din orice capăt al județului. Vom implementa o abordare integrată a traseelor și orarelor de circulație ale transportului public din județ. Vom conecta trenul Gilău-Gherla cu satele de-a lungul căii ferate, prin parcări de mașini și biciclete, ca și prin linii locale de autobuz de la și la gară. Vom soluționa blocajele și vom finaliza dezvoltarea aeroportului internațional Avram-Iancu. Vom asigura realizarea centurii metropolitane Cluj-Napoca și a centurii Turda, construcția drumului expres Turda-Dej, a centurii ocolitoare a Huedin și a pasajul Tetarom.  

Clujul Sănătos! Sănătatea va fi prin noi o prioritate în viitorul Consiliu Județean. Proiectele noastre vizează construirea unei noi maternități în Cluj-Napoca, a Spitalului Regional Cluj și a Spitalului Pediatric Monobloc. Vom susține serviciile de prevenție și creșterea gradului de accesibilitate la servicii de sănătate în județ prin înființarea de centre medicale de permanență și de cabinete medicale mobile. Managementul unităților medicale va fi unul profesionist, în beneficiul tuturor clujenilor.


Clujul prosper! În plan economic și investițional, actuala conducere a Consiliului Județean a reușit contra-performanța de abandona proiectele Tetarom 4 și 5 și de a bloca proiectul Tetapolis. Rezultatul? Nici un investitor major nu a mai venit în Cluj. Ce vom face noi? Nu vom mai trata mediul de afaceri cu dezinteres. Îi vom crea condiții atractive. Vrem să facem 3 noi parcuri industriale în Turda-Câmpia Turzii, Dej-Gherla și Huedin și să realizăm urgent proiectul Tetapolis. Vom înființa un Birou unic de promovare, informare și suport pentru dezvoltarea mediului de afaceri și vom construi un Centru expozițional la Cluj-Napoca, unde să aibă loc evenimente de afaceri. Pentru a susține dezvoltarea UAT-urilor din urban mic și rural în atragerea de fonduri europene, vom înființa în Consiliul Județean o structură dedicată consilierii specifice a acestora.   

Clujul cu educație accesibilă și de calitate! Vom susține accesul copiilor la educație prin extinderea flotei de microbuze școlare.  Vom oferi sprijin financiar pentru profesorii care fac naveta în rural. Vom implementa programe de tip ”Școala după școală„ și ”Masa caldă” pentru elevi. 


Clujul cu agricultură locală puternică! Vom susține producătorii locali să își valorifice produsele și devoltarea brandului  ”Produs de Cluj”. Vom înființa un  birou de informare/ consultanță în cadrul Consiliului Județean, care să fie conectat la toate ministerele/agențiile/ care promovează programe de finanțare pentru agricultură, ca și cu asociațiile, cooperativele, GAL-urile din județ. 

Clujul cu mediu curat! Alături de alte măsuri, vom implementa mecanisme stricte de supraveghere și penalizare a firmelor care încalcă prevederile legale de colectare, transport și gestionare a deșeurilor. Vom extinde, moderniza și înființa noi facilități de colectare și reciclare. Vom finaliza Planul de menținere a Calității Aerului, vom asigura implementarea și darea în funcțiune a unui sistem performant de monitorizare a calității aerului.

Avem soluții și pentru Clujul Turistic, care trebuie să valorifice la maxim potențialul său de a atrage turiști deopotrivă din România și din străinătate. Avem proiecte și pentru Clujul Cultural, cu extinderea infrastructurii culturale din județ, realizarea unui nou sediu al Filarmonicii și valorificarea culturală și a Cluj Arena. Clujul Sportiv va fi sprijinit prin proiecte de încurajare a sportului de masă și implementarea unui mecanism clar și corect de finanțare a activității cluburilor și asociațiilor sportive. 

Pentru ca toate aceste proiecte și multe altele să devină realitate în beneficiul tuturor clujenilor, pe 9 iunie alegeți Oameni Buni, competenți și muncitori, votați candidații Alianței Dreapta Unită. Împreună accelerăm dezvoltarea Clujului! 

Programul complet al USR Cluj poate fi citit pe site-ul oficial

Publicat la comanda Partidului Uniunea Salvați România, CMF: 21240009

CITEȘTE ȘI:

Flaviu Udrea: ,,Educația în două schimburi trebuie să devină o amintire în Florești” (P)

Viorel Băltărețu: “Emil Boc atacă USR în stil PSD” (P)

7 ani de promisiuni, amânări și indolență în care nu s-a făcut nimic. Așa s-ar putea scrie într-o propoziție istoria centurii metropolitane a Clujului. (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter