Politică

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „România este îndatorată pentru că este dezindustrializată de politicienii care nu dau doi bani pe fabricile din țară”

Dragi șefi de fabrici, anul ăsta vă vor vizita foarte mulți politicieni. Profitați de vizite și întrebați-i asta: Aveți în casă ceva fabricat la mine?

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

 

 


Șefii de fabrici, când își trag un pic sufletul, urmăresc toate știrile bune din anul electoral 2024, despre cum duduie economia, cum avansează infrastructura, cum sunt accesate sute de milioane de Euro din diverse finanțări, cum plouă cu facilitați în toate sectoarele industriale, cum cresc pensiile și salariul minim, cum în câțiva ani vom fi în top 5 economii din Europa. După care revin în realitatea de zi cu zi - dar nu despre asta vorbim aici. 

 


Autoturisme, mâncare și suplimente alimentare, băuturi nealcoolice și alcoolice, mobilă, obiecte sanitare, medicamente, încălțăminte, îmbrăcăminte, materiale pentru finisaje interioare sau exterioare, birotică, aparate electrocasnice, cosmetice, șervețele și hârtie igienica. Cu toate că România este dezindustrializată și importurile sunt de nestăvilit, toate bunurile de larg consum enumerate mai sus dar și multe altele se fabrică (încă) la noi, o sumedenie dintre ele sunt exportate, numeroase țari din lume laudă industria de manufactură din România. 

Și pentru că Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă, șefi de partide, sunt concentrați pe reindustrializarea României iar Marcel Ciolacu, șef de partid, este concentrat pe „Cumpără Românește”, membrii de partid cu mic cu mare, disciplinați și impregnați de entuziasmul și patriotismul economic al liderilor, au pornit la pas prin fabricile din România. Le găsesc cu greu, pentru că unii cred că economie = imobiliare, nu au intrat într-o fabrică în viața lor de parlamentari sau europarlamentari, chiar dacă se află în orașul lor. Dar, în anul electoral 2024, sunt cuminți, ascultă de șefii de partid, se duc în fabrici. Sunt atenți la problemele șefilor de fabrici, au discuții de grup cu inginerii și muncitorii, se implică în inițiativele de reindustrializare, subliniază că exista miliarde de Euro pentru absolut orice, că România, prin fabricile sale, va fi hub de reconstrucție a Ucrainei – în fine, mai de voie mai de nevoie, politicienii au devenit preocupați de buna funcționare a fabricilor din România. Nu toți, unii îi dau înainte cu lecțiile despre digitalizare, robotizare și inteligenta artificială, deși este clar ca domeniul frânează. Alții  ceartă fabricile că nu sunt abonate la miliardele care stau să pice din pom, nefiind însă la curent ca durează ani de zile să le accesezi și alți ani ca sa construiești o fabrică. 


Însă, bravo și fără sarcasm, este bine că tot mai mulți membri de partid, mânați de propria conștiința (aici este sarcasm...) sau de șefi, încep sa viziteze fabricile din România.  

Vestea bună pentru șefii de fabrici este că având politicieni de marca musafiri neașteptați în halele lor de producție, îi pot întreba dacă au în casă produsele fabricate în acele hale. Am dubii serioase că în acest moment politicienii se îmbracă de la Braiconf sau Secuiana, se încalță de la Anna Cori sau Marelbo, cumpără cosmetice de la Farmec sau Elmiplant si își întăresc organismul cu suplimente fabricate la Fiterman sau Biofarm – asta ca să numim doar 8 dintre cele mai bune companii din România. Pentru că pur si simplu o mare masă dintre politicieni nu știu că aceste companii există. Mai țineți minte când, anul trecut în inflație de nestăvilit, politicienii se căzneau să numere pe degete fabricile de zahăr și ulei, încercând să reducă dependența de importuri la mâncare? Apropos, nu a avut nici un efect frământarea de anul trecut, importurile de zahăr și ulei sunt la locul lor.


Așadar, șefi de fabrică, curaj! Ați prins politicianul la voi în fabrică, întrebați-l: Doamnă, Domnule, care sunt produsele pe care le fabric eu și le cumpărați, le aveți în casă și le utilizați când aveți nevoie?   

România este îndatorată pentru că România este dezindustrializată pentru că politicienii nu dau doi bani pe fabricile din țară. Pe foarte mulți dintre ei o să-i votați din nou anul acesta. 


Opinie de Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Doi copii din zece se culcă flămânzi în România, ne spune World Vision. Așa ceva este imposibil în țara cu nu-știu-câte malluri gata să se deschidă”

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Ne întrecem în dezbateri despre inteligenta artificială, digitalizare și roboți în România, o țară cu 40% dintre angajați plătiți în batjocură cu un salariu minim ridicol”

Ultimele Stiri
abonare newsletter