Politică

Fostul senator clujean, Mihai Goţiu: „Două treimi dintre foștii susținători clujeni ai USR și-au pierdut încrederea în acest partid și în capacitatea lui de a-i reprezenta și a reforma România”

Două treimi dintre foştii susţinători clujeni ai USR şi-au pierdut încrederea în partid, în capacitatea lui de a-i reprezenta şi a reforma România, semnalează fostul senator USR de Cluj, Mihai Goţiu, într-o scrisoare deschisă pentru Elena Lasconi.

Fostul senator clujean, Mihai Goţiu: „Două treimi dintre foștii susținători clujeni ai USR și-au pierdut încrederea în acest partid și în capacitatea lui de a-i reprezenta și a reforma România” | Foto: Mihai Goţiu - Facebook Fostul senator clujean, Mihai Goţiu: „Două treimi dintre foștii susținători clujeni ai USR și-au pierdut încrederea în acest partid și în capacitatea lui de a-i reprezenta și a reforma România” | Foto: Mihai Goţiu - Facebook

 

 


Mihai Goţiu, fostul senator de Cluj, transmite că două treimi dintre foştii susţinători clujeni ai USR şi-au pierdut încrederea în partid, în capacitatea lui de a-i reprezenta şi a reforma România, într-o scrisoare deschisă pentru Elena Lasconi, preşedinta aleasă a partidului. 

 


„Aici vine cea mai mare durere. Două treimi dintre foștii susținători clujeni ai USR și-au pierdut încrederea în acest partid și capacitatea lui de a-i reprezenta și reforma România. Acolo unde au existat candidați, la primărie, consiliul local și județean care și-au făcut treaba în ultimii ani, rezultatele s-au îmbunătățit, s-au câștigat două primării comunale, alți doi colegi au fost frustrant de aproape de câștigarea a două municipii și, în general, scorul a fost mult peste media obținută în județ la europarlamentare. Astfel, sancțiunea votului la europarlamentare a vizat prestația generală a USR, la nivel național, incluzând aici și prestația reprezentanților filialei la acest nivel – parlamentarii. Și nu e vorba doar de prestația din timpul campaniei (unde se mai mută câteva procente, în sus ori în jos), ci pe parcursul mai multor ani (cum e cazul unei prăbușiri mai mari de 20%, reprezentând aproape două treimi!)”, a transmis Mihai Goţiu. 

Cătălin Drulă a demisionat din funcția de președinte al USR

După rezultatele USR de sub 10% la alegerile locale şi europarlamentare din acest an, Cătălin Drulă a demisionat din funcţia de preşedinte a partidului. 


„Le mulțumesc tuturor românilor care ne-au dat votul. Acest rezultat este sub așteptările pe care le-am avut noi. Desigur, am putea să vorbim despre cauze, să căutăm explicaţii, să găsim scuze sau să ne întrebăm dacă în România democraţia mai este democraţie. Pentru mine în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat. Avem oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție și mă refer aici la Dominic Fritz care a câștigat la Timișoara şi a arătat că PSD-ul şi PNL-ul pot fi înfrânte. Este foarte important ca USR să continue, pentru că în această mişcare s-au pus speranţele de modernizare a României. În fiecare zi ca preşedinte mi-am dăruit toată puterea, mi-am dăruit priceperea în slujba acestui proiect. Voi face în continuare acelaşi lucru, îi vor sprijini pe colegii mei. Este important să avem un reset, să plecăm mai departe cu energii proaspete”, declara Cătălin Drulă, atunci când şi-a anunţat demisia. 

Elena Lasconi, noul președinte al USR

În urmă cu câteva zile a fost ales noul preşedinte al USR. Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a câştigat competiţia internă pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România.


Ea a precizat, după anunţarea rezultatelor alegerilor interne, că va reîncepe reconstrucţia USR, construind „punţi între oameni şi între generaţii".

„De astăzi începe reconstrucţia USR şi tot de astăzi vom lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România. Şi poate că nu întâmplător am câştigat aceste alegeri astăzi, de Ziua Drapelului. Sunt mândră că sunt româncă, iar eu sărbătoresc prin fapte Drapelul României în fiecare zi. Şi m-aş bucura ca în această seară să îl fluturăm cu toţii în Piaţa Universităţii, la Iaşi, la Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal la Campionatul European”, a precizat Elena Lasconi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elena Lasconi, noul președinte al USR: „De astăzi începe reconstrucţia partidului”

Cătălin Drulă demisionează din funcția de președinte al USR: „Avem rezultate sub aşteptările pe care le-am avut noi. Îmi asum.”

Scrisoare deschisă pentru Elena Lasconi, din partea fostului senator clujean, Mihai Goţiu: „La Cluj, USR a pierdut două treimi din voturi, în 5 ani! Peste 80.000!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter