Politică

Sondaj. Românii, optimiști după alegerile din 9 iunie. Peste 60% cred că situația din localitatea lor se va îmbunătăți.

Așteptările cetățenilor în urma alegerilor din 9 iunie sunt marcate de optimism. Peste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească.

Sondaj. Peste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în urma alegerilor din iunie|Foto: Depositphotos.com Sondaj. Peste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în urma alegerilor din iunie|Foto: Depositphotos.com

 

 


Peste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în urma alegerilor din 9 iunie. Un procent similar aşteaptă îmbunătăţirea modului în care este reprezentată România în PE, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda News.ro.

Aşteptări privind situaţia din localitate în urma alegerilor locale

În urma rezultatelor de la alegerile locale, 66.2% dintre români se aşteaptă ca, în următorii 4 ani, situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească, 22.6% să rămână la fel, iar 9.6% să se înrăutăţească. 1.6% nu ştiu sau nu răspund.


Sursa: INSCOP

Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în special votanţii PSD şi ai PNL, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus. Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat.

Aşteptări privind modul în care este reprezentată România în Parlamentul European în urma alegerilor europarlamentare

În urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare, 60.5% dintre respondenţi se aşteaptă ca, în următorii 4 ani, modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătăţească, 23.1% să rămână la fel, iar 12.4% să se înrăutăţească. 4.1% nu ştiu sau nu răspund. 


Sursa: INSCOP

Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătăţească în special votanţii PSD, ai PNL şi ai AUR, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus. Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat.

Datele sondajului de opinie realizat de INSCOP Research au fost culese în perioada 19 - 27 iunie 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, cu vârsta de 18 ani şi peste. Metoda de cercetare este interviu prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Sondaj. Cum îl „văd” românii pe viitorul președinte? Jumătate ar vota un independent în fruntea statului!

Ultimele Stiri
abonare newsletter